Aplinkosauga: įmonė neteisėtai surinko daugiau nei 577 tonas statybinių atliekų | KaunoDiena.lt

APLINKOSAUGA: ĮMONĖ NETEISĖTAI SURINKO DAUGIAU NEI 577 TONAS STATYBINIŲ ATLIEKŲ

  • 2

Aplinkos apsaugos departamento (AAD) Klaipėdos valdybos pareigūnai nustatė, kad bendrovė „Minijos telkinys“ iš viso šiemet neteisėtai surinko ir sunaikino daugiau nei 577 tonas statybinių atliekų.

Kaip antradienį pranešė departamentas, bendrovė 2023 metais į aplinkosaugininkų akiratį pakliuvo du kartus.

Pirmąjį kartą nustatyta, kad „Minijos telkinys“ iš nenustatytų fizinių ir juridinių asmenų sausio–balandžio mėnesiais neturėdamas tam teisės surinko ir neteisėtai laikė 255 tonas nepavojingų mišrių statybinių ir griovimo atliekų Klaipėdos rajono Dovilų gyvenvietėje.

Dar nebaigus nagrinėti ankstesnės bylos, šiemet rugsėjį pakartotinai nustatyta, kad ši įmonė kitame žemės sklype, esančiame toje pačioje Dovilų gyvenvietėje, neteisėtai apdorojo daugiau nei 322 tonų statybinių atliekų.

Įmonei už pažeidimus gresia bauda iki 17 tūkst. eurų.

Pasak pranešimo, abiejų sklypų patikrinimų metu nustatyta, kad sklypuose mobiliu statybinių ir griovimo atliekų tvarkymo įrenginiu buvo smulkinamos nepavojingos statybinės atliekos.

Departamentas nurodo, kad „Minijos telkinys“ turi leidimą vykdyti šią veiklą, tačiau mobilia smulkinimo įranga galima smulkinti tik toje statybvietėje susidariusias nepavojingas inertines – perdirbimui ir pakartotiniam naudojimui tinkamas statybines atliekas, kai jų smulkinimas numatytas statinio statybos ar griovimo aprašuose ar projektuose.

Nustatyta, kad sklypuose vykdytiems darbams nebuvo parengti reikalingi dokumentai, todėl statybinių ir griovimo atliekų apdorojimas buvo vykdomas neteisėtai.

Aplinkosaugininkai pažymi, kad perdirbtų statybinių atliekų kaip antrinės žaliavos panaudojimas yra skatintinas, tačiau jis turi būti vykdomas pagal teisės aktuose nustatytus reikalavimus.

Už neteisėtą nepavojingų atliekų surinkimą ir laikymą juridiniam asmeniui gresia bauda iki 5 tūkst. eurų. Už neteisėtą nepavojingų atliekų apdorojimą juridiniam asmeniui gresia bauda iki 8 tūkstančių eurų. Už pakartotinį nepavojingų atliekų apdorojimą įmonei gresia iki 17 tūkst. eurų bauda.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

S.S.S.

o kodėl tie patys aplinkosaugininkai nieko nepadaro šalia esančiai lentpjūvei, kuri smulkina šakas ir visokias medienos atliekas. Vasaros metu pastovus triukšmas, dulkės nusėja net tik šalia esantį šaligatvį, bet ir šalia esančius sklypus. Neįmanoma žmonėms langų atsidaryti, nes dulkės nusėja visas palanges. Automobilį nusiplauni, po valandos stovėjimo pilnas dulkėms nusėtas. Bet kažkodėl aplinkosaugai nerūpi, nes gerai pamoka turbūt. Priešais lentpjūvę yra ir šrotas, kuris ten ardo automobilius, šildosi turbūt irgi neaiškiomis medžiagomis, nes iš kamino virsta juodi tiršti dūmai. Bet vėlgi pas juos problemų aplinkosauga nemato, tada čia greičiausiai konkurentų užsakymas...

skaitytojas

Kazin ar tie aplinkosaugininkai nepervirsija savo ygaliojimu ,,nes toje tarkim statybvieteje niekas negali atlikti kitu darbu , kaip tik nugreuti ir isvezti perdirbimui ,,kodel ???o gi todel kad nekiltu kitu darbuotoju nelaimingu atsitikimu ...dar gi jai statybviete 50 ant 70 metru , tai tegul aplinkosaugininkai dirba ir draudikais nuo nelaimingu atsitikimu darbe , ir reanimatoriais ir darbo inspektoriais .....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS