Autodetalėmis prekiaujančioje įmonėje – tyrimas dėl sukčiavimo stambiu mastu | KaunoDiena.lt

AUTODETALĖMIS PREKIAUJANČIOJE ĮMONĖJE – TYRIMAS DĖL SUKČIAVIMO STAMBIU MASTU

  • 12

Klaipėdos apskr. vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdyboje atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl uostamiestyje veikiančios įmonės, vykdančios automobilių detalių prekybą, sukčiavimo stambiu mastu, siekiant išvengti daugiau kaip 250 MGL dydžio turtinę prievolę – pridėtinės vertės mokesčio mokėjimo į Lietuvos Respublikos biudžetą ir apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo.

Įtariama, jog uostamiestyje veikusios įmonės atsakingi asmenys, vykdydami prekybą naujomis automobilių detalėmis, dalį parduodamų detalių fiziniams ir juridiniams asmenims, parduodavo be jokių apskaitos dokumentų bei gautų pajamų neįtraukdavo į buhalterinę apskaitą. Siekdami pagrįsti įsigytų autodetalių pardavimą Lietuvoje be apskaitos dokumentų ir išvengti privalomų mokesčių, bendrovės atsakingi asmenys, klastodami dokumentus, į apskaitą įtraukė neįvykusius sandorius su 29 vienos ES šalies bendrovėms, imituodami pardavimą su 0 PVM tarifu, nors faktiškai detalės parduotos nebuvo.

Klaipėdos apskr. VPK Komunikacijos poskyrio nuotr.

Ikiteisminio tyrimo metu, siekiant surasti tyrimui reikšmingus dokumentus, už parduotas prekes gautus ir buhalterinėje apskaitoje neapskaitytus pinigus, atliktos kratos, kurių metu rasti ir paimti įmonių buhalteriniai apskaitos dokumentai, kompiuterinės laikmenos, „juodosios buhalterijos“ dokumentai, 42 tūkst. eurų grynais pinigais, bei kiti tyrimui svarbūs daiktai.

Tyrimo metu nustatyti ir pranešimai apie įtarimus įteikti 3 įtariamiesiems, tarp jų – vienas užsienio šalies (ES) pilietis. Įtariamiesiems paskirtos kardomosios priemonės – suėmimas.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

GALERIJA

  • Autodetalėmis prekiaujančioje įmonėje – tyrimas dėl sukčiavimo stambiu mastu
  • Autodetalėmis prekiaujančioje įmonėje – tyrimas dėl sukčiavimo stambiu mastu
Klaipėdos apskr. VPK Komunikacijos poskyrio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Anonimas

disineda

Piotr

O čia ne Autofiksas?:DD

Anonimas

Pliki matau kietas antram laido gale
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS