Balkoną padegė nuorūka? | KaunoDiena.lt

BALKONĄ PADEGĖ NUORŪKA?

Draudimas rūkyti balkonuose ypač aktualus yra šią karštą vasarą. Daugiabučių namų gyventojus ne tiek nervina į butus sklindantys dūmai, kiek gąsdina gaisrų grėsmė.

Vakar Klaipėdoje Laukininkų gatvės 33 name prieš pat 16 val. užsidegė pirmojo aukšto balkone esantys daiktai. Kai atvyko ugniagesiai, iš įstiklinto balkono veržėsi atvira liepsna.

Pradžioje nežinota, ar gaisras kilo tik balkone, ar liepsnos siautėja ir bute.

Netrukus ugnis buvo užlieta, paaiškėjo, kad butas nuo gaisro nenukentėjo.

Kai užsidegė daiktai, būsto šeimininkė miegojo namuose. Moteris incidento metu nenukentėjo.

Ji spėjo, kad ugnis įsiplieskė nuo aukščiau gyvenančio kaimyno numestos nuorūkos, nes vėjas ją galėjo įmesti per atvirą langą. Vėliau jauna nukentėjusiosios kaimynė bandė įtikinti nuorūkos nemetusi ir nesanti kalta dėl įvykio.

Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos specialistai teigia, kad daugiabučiuose namuose numestos nuorūkos tampa dažna gaisrų priežastimi, todėl ragina balkonų neužgriozdinti gausybe daiktų, o rūkančius žmones nuorūkas gesinti peleninėse, o ne mesti lauk.

Vakar Klaipėdos apskrities ugniagesiai skubėjo ir į Kretingos rajoną, Joskaudų kaimą, kur liepsnojo daržinė.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

xxx

Daiva eik parukyk!!!

To taip

Sutinku su jumis ,aš taip pat rūkau,bet nekila mintys mesti per langą,o kiek aš sakau kaimynui gyvenanąiau aukščiau, bet jam dzin

zenonas lapinskas

Važiuojant iš Klaipėdos už Girulių prie ženklo Klaipėdos pabaiga, pasukus į kairę link nuogalių pliažo, po krūmais ir medžiais stovi mašininė priekaba pilna celofaninių maišų, kurių vidus daugiausia užpildyti "bambaliais". Paskambinau telefonu kuris užrašytas ant konteinerio, dispečerė pasakė, kad reikia skambinti visai kitur. Paaiškinau, kad nesiruošiu. Prižadėjo informuoti ką reikia pati. Deja matomai nepranešė, konteinerio galas vėl tiesiog ikištas į mišką, kadnetrukdytų mašinom. Tereikia per karščius tik nuorūkos ir miškas pleška. Prie pat pušys. 8 662 33770.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS