Žmogžudystė Klaipėdoje: žudikas baloje plovė kruvinas rankas | KaunoDiena.lt

ŽMOGŽUDYSTĖ KLAIPĖDOJE: ŽUDIKAS BALOJE PLOVĖ KRUVINAS RANKAS

Uostamiestis kurį laiką gyveno šiurpioje įtampoje – po dėvėtų drabužių pardavėjos nužudymo daugybė žmonių įsijungė į dviejų ginkluotų žudikų gaudynes. Paaiškėjo, kad vienas miestietis iš karto po nusikaltimo akis į akį susidūrė su vienu žudikų. Vyras stebėjo, kaip nusikaltėlis, pasidėjęs peilį ant šaligatvio, lietaus baloje plovė kruvinas rankas. Teigiama, kad plėšikų grobis tebuvo vienas doleris.

Bandė filmuoti žudikus

Važiuodamas savo automobiliu klaipėdietis išvydo du bėgančius vyrus.

Vyrui toptelėjo mintis, kad šie veikėjai bus ką nors negera padarę.

Klaipėdietis net pamėgino nufilmuoti nusikaltėlius telefonu, tačiau jie sugebėjo pasprukti.

Žmogus tuo metu dar nežinojo, kad susidūrė su dviem ką tik 40-metę pigių rūbų pardavėją nužudžiusiais narkomanais – 29 metų Aleksejumi Kalininu ir 35-erių Konstantinu Ivančenka.

Vos po kelių akimirkų jau kitas klaipėdietis sekė žudikus.

Vyras taip pat važiavo automobiliu vadinamojo Žvejybos rajono viena gatvelių ir taip pat išvydo bėglius bei pamėgino nufilmuoti sprunkančius nusikaltėlius.

Pribloškė panašumas

Tai, kad be aktyvių klaipėdiečių pagalbos kažin ar policijai būtų pavykę taip operatyviai išaiškinti nusikaltimą, pripažįsta ir patys teisėsaugininkai.

Pagal liudininkų parodymus sudarytas vieno žudikų fotorobotas pribloškė tikslumu. Kompiuterinis atvaizdas buvo identiškas penktadienį sulaikyto 29 metų A.Kalinino išvaizdai.

Tai šį vyriškį, besiplaunantį baloje rankas, ir stebėjo liudininkas.

"Aš tik peilį padaviau"

Klaipėdos miesto apylinkės teisme šeštadienį skiriant kardomąsias priemones, šis nusikaltimo dalyvis prabilo apie šiurpias nužudymo detales.

Anksčiau už vagystes du kartus teistas, ne kartą administracine tvarka baustas A.Kalininas aiškino, esą nebuvo užmačių nužudyti dėvėtų rūbų pardavėją.

A.Kalininas kaltę neigė, o pagrindiniu nusikaltimo vykdytoju ir organizatoriumi įvardijo šešeriais metais vyresnį sėbrą K.Ivančenką.

"Aš nežudžiau. Aš tik peilį padaviau", – teismo salėje žurnalistams kalbėjo A.Kalininas.

Vyras tikino, kad jo vaidmuo šiame nusikaltime – aplinkos stebėtojas. Jis esą turėjo stebėti, kad į parduotuvėlę neužeitų svetimi asmenys, kol jo bendras viduje ieškojo grobio.

Tačiau ar viskas vyko būtent taip, kaip pasakoja nužudymo dalyvis, paaiškės atlikus išsamų tyrimą.

Pareigūnai neatmeta versijos, kad tokie žudiko liudijimai tėra tik gynyba.

Girdėjo moters klyksmą

Aiškinantis įvykių seką, A.Kalininas tikino, kad jis net nematė paties nužudymo. A.Kalininas padavė peilį bendrui, bet esą ne nužudymo tikslams, o tik apiplėšimui.

Gavęs peilį, K.Ivančenka pradingo parduotuvėlės tarpduryje. Po kurio laiko iš parduotuvės patalpų pasigirdo veriantis moters klyksmas.

Dar po keliolikos sekundžių iš parduotuvės lauk išėjo K.Ivančenka. Jo rankos buvo kruvinos, rankose styrojo peilis, kurį jis grąžino savo sėbrui.

"Man padavė kruviną peilį. Bet aš galvojau, kad ten tik kažkas sužeistas. Aš nežinojau, kad nužudytas žmogus", – lemeno nusikaltėlis.

Į dienraščio klausimą, kam jis čiupo kruviną peilį, A.Kalininas tik gūžtelėjo pečiais.

A.Kalininui, be nusikaltimo įnagio, buvo įduota ir pardavėjos rankinė, kurią plėšikas paslėpė savo kuprinėje.

Veikiausiai pasakojimai apie tik iš šalies stebėtą nužudymą A.Kalininui nuo atsakomybės nepadės išsisukti. Jam taip pat gresia kalėjimas iki 20 metų arba iki gyvos galvos, nes padarytas sunkus nusikaltimas – nužudymas iš savanaudiškų paskatų.

A.Kalininas pripažįstamas veikęs išvien su bendrininku, nusikaltimas įvykdytas veikiant grupėje, iš anksto susitarus.

Žudikas buvo įsiutęs

Tikėtina, kad dėvėtų rūbų parduotuvėlėje pasirodžius narkomanams, pardavėja pasipriešino plėšikams, todėl sulaukė neįtikėtino žudiko įsiūčio.

Ant moters kūno teismo medicinos ekspertai skaičiavo daugines sužalojimų žymes.

Aukai peiliu buvo durta į kaklą, rankas, veidą, žaizdų rasta net ir ant nugaros.

Pasidomėjus, ar K.Ivančenkos tyrėjai klausė, kodėl jis po pirmojo smūgio peiliu nepaliko aukos ramybėje, nusikaltėlių sulaikymo operacijai vadovavęs Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos žvalgybos valdybos viršininkas Ramūnas Strazdauskas atsakė spėjantis, kad žudiką veikiausiai buvo užvaldęs įsiūtis.

"Aš manau, kad tokie asmenys logika nesivadovauja. Atrodytų, jog po pirmo smūgio buvo galima sprukti. Bet jį veikiausiai užvaldė aklas įsiūtis", – svarstė R.Strazdauskas.

Tikėtina, kad po nužudymo dar buvo bandoma rasti ką nors vertingo. Kol auka gulėjo kraujo klane, žudikas naršė parduotuvėlę, ieškodamas pinigų ar vertingų daiktų.

Teistas jau devynis kartus

Pagrindinis šio nužudymo veikėjas 35 metų K.Ivančenka savo cinizmu stebino net visko mačiusius pareigūnus.

Per apklausą žudikas be jokio gailesčio kalbėjo apie aukos nužudymą, ciniškai vardijo detales.

K.Ivančenka jau yra užsitarnavęs recidyvisto biografiją. Šis narkomanas teistas net devynis kartus.

Jau baustas laisvės atėmimo bausme už išžaginimą, vagystes, K.Ivančenka pastarąjį kartą buvo nuteistas už ginkluotą apiplėšimą. Tą kartą jis taip pat nusikaltimo įrankiu rinkosi peilį.

Klaipėdos apylinkės teismo teisėja Rasa Augustė K.Ivančenkai skyrė trijų mėnesių suėmimo terminą. A.Kalininas suimtas dviem mėnesiams.

Klaipėdos miesto apylinkės prokuratūros prokuroras Simonas Genys prašė maksimalios trijų mėnesių suėmimo kardomosios priemonės.

"Todėl, kad gali slapstytis, antras momentas – įvykdytas ypač sunkus nusikaltimas, visuomenėje sukėlęs didelį atgarsį", – kalbėjo prokuroras.

Rado išmestą rankinuką

Teismo salėje K.Ivančenka svaidėsi keiksmais, mėgino nuspirti televizijos operatoriaus kameros stovą.

Teigiama, kad vyras nesigina nužudęs dviejų vaikų motiną. Tikėtina, kad K.Ivančenka yra pagrindinis šio nusikaltimo vykdytojas.

Teismo salėje žudikas į dienraščio klausimą, už ką nužudė nekaltą moterį, atrėžė keiksmažodžiu, tardamas, kad ką nori, tą ir daro.

Pareigūnai kol kas neatskleidžia, ar žudikai įvardija nusikaltimo motyvus.

Tačiau tikinama, kad keršto versija atmesta, mieste sklidusias kalbas, esą jų keliai anksčiau yra susikirtę su aukos, pareigūnai neigia.

Tikinama, kad pas įtariamuosius rasti kai kurie įkalčiai, tai reiškia, kad veikiausiai aptikti asmeniniai pardavėjos daiktai, kuriuos pagrobė žudikai.

Kitas liudininkas aptiko gatvėje išmestą aukos rankinuką. Tikėtina, kad žudikų grobis buvo nedidelis, rankinėje tebuvo moters piniginė. Esą iš jos A.Kalininas pasiėmė tik vieną dolerį.

Sekė slapta

Aiškėja dar viena aplinkybė šioje istorijoje. Pareigūnai dar kitą dieną faktiškai jau žinojo, kas tokie ketvirtadienį įvykdė kraupią žmogžudystę, tik negalėjo surasti, kokioje miesto vietoje yra įtariamieji.

Šukuodami įvairiausias miesto dalis ir užkampius, pareigūnai buvo persirengę civiliai.

Pirmąjį nusikaltėlį ir pavyko sučiupti neuniformuotiems kriminalistams.

Netrukus tame pačiame Žvejybos uosto rajone ant žemės buvo paguldytas ir antrasis žudikas.

A.Kalininas buvo sučiuptas netoli savo gyvenamosios vietos, beeinantis gatve į namus.

"Sulaikymai buvo tiksliai suplanuoti. Jie net nespėjo susivokti, kas čia vyksta. Nebūtų spėję net pasipriešinti. Nors žinojome, kad bent peiliu jie gali būti ginkluoti", – sėkminga operacija pasidžiaugė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos žvalgybos valdybos viršininkas R.Strazdauskas.

GALERIJA

  • Į žudikų gaudynes įsijungė ir klaipėdiečiai, liudininkas taip tiksliai nupasakojo A.Kalinino išvaizdą, kad fotorobotas tiesiog pribloškė panašumu.
  • Žmogžudystė Klaipėdoje: žudikas baloje plovė kruvinas rankas
  • Žmogžudystė Klaipėdoje: žudikas baloje plovė kruvinas rankas
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Storm Shadow

Ruski mir idjot vperiod! Putin s Lanzbergom zaviot! Bilotaitė jich žalejet - deportuoti ne chatiot.

R

Bausmiu didinimas apsaugo visuomene.

Anonimas

Ir abudu buduliai ruskiai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS