Baltijos jūroje apvirto valtis su žvejais: vienas vyras išvežtas į ligoninę (papildyta) | KaunoDiena.lt

BALTIJOS JŪROJE APVIRTO VALTIS SU ŽVEJAIS: VIENAS VYRAS IŠVEŽTAS Į LIGONINĘ (PAPILDYTA)

Ketvirtadienio popietę pajūryje baimintasi dėl dviejų žvejų gyvybės, kai jūroje apvirto jų valtis. Į pagalbą skubėjo ugniagesiai, kariškių sraigtasparnio įgula ir policininkai.

Veiksmas vystėsi pajūryje ties Šaipių kaimu, kuris yra maždaug pusiaukelėje tarp Klaipėdos ir Palangos. Buvo kelios minutės po 15 val., kai bendruoju pagalbos telefonu kažkoks žmogus pranešė matantis, kaip jūroje, maždaug už 100 metrų nuo kranto, apvirto žvejų valtis, du žmonės – jūroje, jiems būtina pagalba.

Skambinęs asmuo pranešė, kad vieną vyrą mato tarp bangų, kitas dingo iš akiračio.

Į tokį pranešimą sureaguota žaibiškai. Į įvykio vietą išskubėjo ugniagesiai gelbėtojai, Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras išsiuntė sraigtasparnį, čia atskubėjo ir Palangos policijos pareigūnai.

Po 15 minučių pakrantę pasiekė ugniagesiai, labai greitai virš nelaimės vietos pasirodė ir sraigtasparnis.

Tuo metu vienas vyras jau buvo krante, antrasis visas peršlapęs buvo netoli kranto. Abu nelaimėliai krantą pasiekė patys.

Tai iš sraigtasparnio matė ir kariškių ekipažas. Nepaisant to, gelbėtojas nusileido iš sraigtasparnio žemyn ir įsitikino, kad jo pagalba nereikalinga. Kariškių dalyvavimas gelbėjimo operacijoje baigėsi po 35 minučių.

Apie 60 metų sąmoningą, bet labai sušalusį vyrą Palangos policininkai įsisodino į savo automobilį ir išvežė į kurorto ligoninę. Laukti, kol atvyks greitosios medikai, būtų buvę nelogiška.

Antras išsigelbėjęs žvejys yra 37 metų. Jis nesijautė blogai ir net ėmėsi partempti apvirtusią valtį į krantą. Čia jau pravertė ugniagesių pagalba, jie partempė valtį į krantą.

Visa ši laimingai pasibaigusi istorija tapo neblogomis pratybomis specialiosioms tarnyboms.

Palangos policijos komisariato viršininkas Algirdas Budginas pasakojo, kad ties Šaipiais jūros krantas – labai akmenuotas. Galima tik spėti, kad paprasta valtele į jūrą sugalvoję išplaukti vyrai yra mėgėjai ir nesugebėjo tinkamai įvertinti savo jėgų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS