Bausmė: po naktinio slalomo pareigūnas liko be vairuotojo pažymėjimo | KaunoDiena.lt

BAUSMĖ: PO NAKTINIO SLALOMO PAREIGŪNAS LIKO BE VAIRUOTOJO PAŽYMĖJIMO

Pareigūnui, Sportininkų gatvėje laigiusiam tarnybiniu automobiliu, skirta bauda ir metams atimta teisė vairuoti automobilį.

Klaipėdiečiai praėjusių metų lapkričio pabaigoje užfiksavo naktį keistai važinėjusį policijos automobilį.

Paviešinus vaizdo įrašą socialiniame tinkle, internete pasipylė šimtai komentarų su klausimu: „Ar policininkus kas nors nubaus?“

Vaizdo įraše matyti, kaip policijos automobilis ketvirtą valandą ryto sukinėjasi snieguotoje gatvėje, specialiai slysdamas šonu.

Vairuotojas tarnybiniu automobiliu raižė kaip tik toje vietoje, kur šonaslydžio mėgėjai sulaukia baudų už pavojingą vairavimą.

Šios gatvės gale yra aikštelė, kurioje apsisuka autobusai. Vakarais joje rinkdavosi jaunimas ir užsiiminėdavo šonaslydžiu.

Tačiau pareigūnams dažniau ėmus čia lankytis, uostamiesčio jaunimas ėmė vengti Sportininkų gatvės.

Žiemą ralio mėgėjai dažniau važiuodavo į Neįgaliųjų pliažą, kita jų pamėgta vieta – Kairių gatvė.

Stengiamės būti pavyzdžiu visiems eismo dalyviams.

Šaltinių teigimu, Klaipėdos vyriausiojo policijos komisariato vadovybė nebuvo patenkinta viešumoje pasklidus vaizdo įrašui.

Policijos atstovai po įvykio žadėjo išsiaiškinti, kas budėjo tą naktį.

Gyventojai nenurimo ir viešai užklausė Policijos departamento, ar buvo skirta kokia nors nuobauda mašiną vairavusiam pareigūnui.

Policijos atstovai viešai atsakė, kad už chuliganišką vairavimą pareigūnas nubaustas pagal Administracinių nusižengimų kodekso 420 str. 2 dalį.

Jam skirta 450 eurų bauda ir 12 mėnesių atimta teisė vairuoti.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Asta Kažukauskienė patikino, kad policija nemaskuoja nemalonių dalykų.

„Policija neslepia, kai kolegos elgiasi netinkamai, ir netoleruoja netinkamo, neatsakingo elgesio. Stengiamės būti pavyzdžiu visiems eismo dalyviams. Tikime, kad ir visuomenė bus neabejinga ne tik pareigūnų daromiems Kelių eismo taisyklių pažeidimams, bet ir kitiems eismo dalyviams, besielgiantiems neatsakingai“, – tvirtino komisariato atstovė.

Rašyti komentarą
Komentarai (22)

Anonimas

Labai abejoju juk šuo šuniui nekanda o mes kalės pisa kaip nori nx

Slyva

Ar neatrodo apsurdiška tas amžinas baudimas, nedaryk to ar ano, juk tikrai niekam nepakenkė, nei automobilis sulūžo nei danga nukentejo.

pareigunai vis dazniau ir nagliau kabinasi i keleivius

stengiasi atimt ju teises ar pribaust uz tai kad sie nesutramde nesuvalde nesustabde vairuotojo.... todel KOLEGOS policininkai jusu visu kolektyvine atsakomybe atimt teises is situ slidinetoju ekipazo... pribaust taip kad daugiau niekada nebenoretu but nei policininkais nei slidinetosjais...... kaip tenai del tu kauno policinininku kur autobuso stoteleje motoziklais susidubasino... pazeide taisykles apgadino valstybes turta sukele rizika pareigunaj ir nuvaziavo sau kaip niekur nieko... teises ant stalo ir bauda uz eismo yvikio vietos pasitraukimo... ir shnele davai davai nesitampot o tai ukininkus ir runkelius baust pa polnaj.... kieti ir gudrus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS