Iš bendrovės apgaule išviliota 30,7 tūkst. eurų | KaunoDiena.lt

IŠ BENDROVĖS APGAULE IŠVILIOTA 30,7 TŪKST. EURŲ

  • 0

Ketvirtadienį į uostamiesčio policiją kreipėsi bendrovė, kuri, kaip įtariama, galėjo nukentėti nuo sukčių ir pervesti jiems 30,7 tūkst. eurų.

Klaipėdos apskrities policijos duomenimis, liepos 2 dieną iš bendrovės sąskaitos pinigai už suteiktas paslaugas buvo pervesti kitai įmonei, tačiau susisiekus su neva laišką siuntusia įmone, šios atstovai nurodė laiško nesiuntę, o pinigų negavę.

Pradėtas tyrimas dėl sukčiavimo.

Teisėsauga pernai yra įspėjusi apie sukčiavimo būdą, kai bendrovių buhalteriams siunčiami melagingi laiškai, prašant direktoriaus vardu pervesti lėšas į sąskaitą užsienyje ar apsimetant verslo partneriais.

Policija skelbė,  kad sukčiai įsilaužia į elektroninių paštų paskyras ir perima susirašinėjimą tarp šalių, o po to nukentėjusieji gauna apgaulingus elektroninius laiškus, kuriuose jie informuojami, kad pasikeitė įmonės duomenys ir atsiskaityti už prekes ar paslaugas reikia pervedant pinigus į kitas, apgaulinguose laiškuose nurodomas, bankų sąskaitas.

Ar panašus sukčiavimo būdas galėjo būti naudotas ir šiuo atveju, pasak Klaipėdos apskrities policijos atstovės Andromedos Grauslienės, kol kas nėra aišku.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS