Iš bendrovės Klaipėdos regione pasisavinta per 60 tūkst.: sukčiai atsiuntė suklastotą sąskaitą | KaunoDiena.lt

IŠ BENDROVĖS KLAIPĖDOS REGIONE PASISAVINTA PER 60 TŪKST.: SUKČIAI ATSIUNTĖ SUKLASTOTĄ SĄSKAITĄ

Į elektroninį paštą atsiuntę suklastotą sąskaitą, sukčiai iš Klaipėdos regione veikiančios bendrovės pasisavino 60 tūkst. 248 eurus.

Kaip skelbia Policijos departamentas, pranešimą apie šį nusikaltimą ketvirtadienį, 10.36 val., gavo Klaipėdos rajono policijos komisariatas.

Bendrovė pareigūnams pranešė, kad suklastota sąskaita buvo siųsta pirmadienį ir antradienį.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl stambaus masto sukčiavimo.

Tas, kas apgaule savo ar kitų naudai įgijo labai didelės vertės svetimą turtą arba sukčiavo dalyvaudamas organizuotoje grupėje, baudžiamas bauda arba laisvės atėmimu iki aštuonerių metų.

Dar apie vieną panašų nusikaltimą buvo pranešta praeitą savaitę, šį pranešimą gavo Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Buvo pranešta, kad gruodžio 1 dieną į bendrovės elektroninį paštą buvo gauta klaidinanti informacija ir apgaulės būdu išvilioti 28 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Taškas

Tik grynieji pinigai tikri.

Romas

Kažkas čia ne taip. Kaip galima mokėti 60 tūkst. pagal kažkokią sąskaitą, neįsitikinus, kad tikrai ji turi būti apmokėta ? Tai ne 6 Eur, kur gali ir nekreipti dėmėsio, bet mokant 60 tūkst. kaip minimum turi būti tikras už ką moki. Jeigu čia iš tų variantų, kai buhalterei "alia" direktorius atsiunčia sąskaitą apmokėjimui, o ta be jokių minčių apmoka, tai arba buhalterė be galvos, arba tie 60 tūkst. įmonei yra smulkmena.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS