Biografijoje – siaubingi nusikaltimai: žiauriai nužudytam sugėrovui bandė nupjauti galvą | KaunoDiena.lt

BIOGRAFIJOJE – SIAUBINGI NUSIKALTIMAI: ŽIAURIAI NUŽUDYTAM SUGĖROVUI BANDĖ NUPJAUTI GALVĄ

Padauginęs alkoholio 48-erių klaipėdietis sužvėrėjo – pernai vasarą jis itin žiauriai nužudė sugėrovą ir po to bandė nupjauti jam galvą. Pripažintas itin pavojingu recidyvistu šis vyras ilgiems metams pasiųstas už grotų.

Klaipėdos apygardos teismas už žiaurią žmogžudystę septintą kartą teisiamą Algirdą Luotę pasiuntė už grotų 15-ai metų.

Pasakodamas savo gyvenimą šis vyras galėtų minėti tik jo žiauriai kankintus žmones ir kiek metų už šiuos nusikaltimus jam atseikėjo teismai.

Dar būdamas 27-erių su dviem bendrininkais jis apiplėšė 71 metų moterį. Neapdairiai atidariusi buto duris ji įsileido užpuolikus. Vienas jų aukai sulaužė nosį ir žandikaulį, išmušė dantis tam, kad moteris atiduotų pinigus.

Tada nakvynės namuose drauge su tėvu gyvenęs A. Luotė buvo nuteistas kalėti 10 metų.

2011 m. jis jau buvo keturis kartus teistas ir vėl stojo prieš teisėjų kolegiją, kai buvo teisiamas už pasikėsinimą nužudyti.

Konflikto metu jis puolė badyti tame pačiame bendrabutyje gyvenantį vyrą nusmailintu atsuktuvu. Taikė į krūtinę, galvą, kaklą.

Iš 18 dūrių vienas buvo itin pavojingas gyvybei, nes perdūrė arteriją.

Nusprendęs, kad aukai nebėra šansų išlikti gyvam, A. Luotė išjungė kambaryje šviesą, pasiėmė telefoną, užrakino kambarį, o raktą išmetė bendrabučio koridoriuje.

Leisgyvis vyras rado kitą telefoną ir paskambino draugui.

Tada A. Luotė vėl buvo įkalintas 10-iai metų.

2021-aisiais jis vėl buvo nuteistas už grasinimą nužudyti, po metų išėjo į laisvę ir pernai 2023-iųjų rugpjūtį nužudė sugėrovą.

Šį kartą A. Luotė tikino nieko neatsimenantis, nes įvykio metu buvo labai girtas. Žmogus buvo nužudytas 54 peilio dūriais.

Tame pačiame kambaryje A. Luotė užmigo, o vakare pabudęs suskubo išeiti.

Mirusįjį kaimynai rado su styrančiu kakle peiliu. Vėliau ekspertai aptiko ir antrą peilį, virtuviniai įrankiai pasirodė netinkami nupjauti žmogaus galvą.

Nuosprendį teisiamasis išklausė be menkiausios emocijos veide, sugrįžimas į pataisos namus jo turbūt nebaugina.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Rūtenis

Perfrazuojant tautos posakį- pypiu bobos nepagąsdinsi, taip kaip ir recidyvisto lietuvišku kalėjimu, nes mano žiniomis, dabar jau kaliniai šiurpina prižiūrėtojus, o kai pastarieji elgiasi kaip reikalauja kaliniai, tai daugumoje atveju konfliktų pavyksta išvengti tiesa, kartais įvyksta konfliktai, bet kaliniams išsikovojus pergalę, viskas vėl nurimsta. PASIUSKIT.

pensininkė

jis turėtų sėdėti griežto rėžimo kalėjime ar ir tokio jau nebėra, jau laikas būtų grąžinti mirties bausmę, per lengi mūsų įstatymai nusikaltėliams

Vaclovas

"Pataisos" namai?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS