Dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo laidojimo įmonėse įtarimai pareikšti 19 asmenų | KaunoDiena.lt

DĖL APGAULINGO APSKAITOS TVARKYMO LAIDOJIMO ĮMONĖSE ĮTARIMAI PAREIKŠTI 19 ASMENŲ

  • 4

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) kriminalistai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo laidojimo paslaugų įmonėse, įtarimai pareikšti 19 asmenų.

Kaip antradienį pranešė Klaipėdos VPK, šiuo metu turimi duomenys leidžia įtarti, kad vykdydamos savo veiklą šios įmonės keletą paskutiniųjų metų į buhalterinę apskaitą įtraukdavo ne visų įvykusių ūkinių operacijų dokumentus bei už suteiktas paslaugas gautus grynuosius pinigus. Tokiu būdu valstybės įgaliotoms institucijoms buvo pateikti žinomai neteisingi duomenys.

Siekdami atskleisti galimai vykdomas nusikalstamas veikas pareigūnai šį mėnesį atliko apie 60 kratų Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Kauno ir Vilniaus apskrityse, kurių metu dalyvavo ne mažiau kaip 250 pareigūnų.

Kratų metu, kurios buvo atliekamos įmonių patalpose, įtariamųjų gyvenamosiose vietose bei kitur, buvo rasta apie 100 tūkst. eurų grynųjų pinigų bei daug tyrimui reikšmingų finansinės apskaitos dokumentų bei kitų duomenų.

Anot policijos, šiuo metu įtarimai dėl ekonominių finansinių veikų yra pareikšti 19 fizinių asmenų. Ikiteisminio tyrimo metu atitinkamais prokuroro nutarimais įtariamiesiems buvo apribotos jų nuosavybės teisės į maždaug 370 tūkst. eurų vertės turtą.

Kaip skelbiama, ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys leidžia manyti, kad įtariamieji veikė pagal tarpusavyje suderintą mechanizmą, į galimai vykdytas veikas įtraukdami ir kitus šių įmonių darbuotojus.

Šį ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja jungtinė Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus ir Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorų grupė, tyrimą atlieka Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Onute

Visa laika tos imones dirba taip.o dabar tik susidomejo.Net juokas jau nebeima.

.....neikliuk

Amzinas šnipštas....itarimai pareikšti pusei Lietuvos, bet nuteisti 5 bomzai, kurie neturejo uz priduota tara,...nusipirkt nei policniku, nei STT agentu, nei prokuroru nei teiseju, likusieji...likusieji dirba toliau, tais paciais metodais, tik jau kainos kitos, nes jas pakele ir policnikai ir STT ir prokurorai ir teisejai, na dar dasidejo Seimunai, kuriems irgi reik...uz tokius Istatymus, kurie neleidzia pasodint.... prizades palaidot nemokamai ir bylos nera

Tai tik

19 imoniu tetikrino? Juk visos daro ta pati!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS