Dėl slidžių kelių pasipylė avarijos | KaunoDiena.lt

DĖL SLIDŽIŲ KELIŲ PASIPYLĖ AVARIJOS

Penktadienio rytą daugybės vairuotojų laukė nemalonumai. Naktį paspaudus kelių laipsnių šaltukui, pajūryje keliai pasidengė ledu. Taip nutiko dėl to, kad ore tvyrojo drėgmė, tad ledas kai kur susiformavo net ir ten, kur kelininkai buvo bėrę druskos.

Nuo ryto – perspėjimai

Socialiniuose tinkluose vairuotojai nuo ankstyvo ryto skelbė pranešimus, kad pajūryje visų kelių dangos yra slidžios.

Daugelis vairuotojų į darbą išvažiavo anksčiau, buvo matyti, kad į Klaipėdą vedančiuose keliuose žmonės važiavo kur kas lėčiau.

Tačiau nelaimių vis tiek neišvengta. Klaipėdos rajone, ties Jakų žiedine sankryža, 7.47 val. automobilis "Opel Zafira" atsitrenkė į kelio atitvarus.

Vairuotojai pranešinėjo, kad ypač slidus yra Lėbartų kelias, kur ką tik paklotas naujas asfaltas.

Perspėjimų būta ir iš paties pajūrio – arčiausiai jūros esančios Melnragės gyventojai skundėsi, kad gatvės ten taip pat slidžios.

Net dvi avarijos nutiko Klaipėdos rajono Šniaukštų kaimo ribose, važiuojant nuo Dovilų.

8.11 val. automobilis "Audi" dėl slidžios kelio dangos atsitrenkė į medį.

Po penkių minučių policija gavo pranešimą, kad tame pačiame kelyje nuo kelio nuvažiavo "Audi".

Ar vairuotojai policijai skambino dėl to paties "Audi", neaišku, budėtojai tiesiog registravo tokius pranešimus.

Kelininkų praktika rodo, kad bene pavojingiausia situacija kelyje labiausiai tikėtina nuo 4 iki 8 val. ryto.

Iškrito dulksna

Klaipėdoje rytą nuo 6 iki 9.30 val. Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Operatyvaus valdymo skyriaus pareigūnai gavo vieną pranešimą apie eismo įvykį.

8.30 val. Ragainės gatvėje dėl slidžios kelio dangos autobusas MAN susidūrė su lengvuoju automobiliu "Honda" ir nuslydo nuo kelio. Duomenų apie nukentėjusiuosius kol kas neturima.

Įmonės "Kelių priežiūra" Klaipėdos kelių tarnybos vadovas Vitalijus Taščenka tikino, kad penktadienio rytą Lietuvoje pagrindinių valstybinės reikšmės kelių dangos buvo daugiausia sausos, drėgnos tik kai kuriose vietose.

"Klaipėdos rajone mažesnio eismo intensyvumo krašto keliuose yra slidžių ruožų, didžiojoje šalies dalyje mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai išlieka provėžuoti, vietomis padengti prispausto, pažliugusio sniego arba ledo sluoksniu. Naktį kelių dangos daugiausia buvo sausos. Apie 6 val. ryto pradėjo kristi dulksna, dėl to pirmosios slidumos pradėjo formuotis jau apie 6.20 val.", – tikino V. Taščenka.

Išvažiavo penki barstytuvai

Penki barstytuvai visomis kryptimis Klaipėdos rajone į kelius išvažiavo 6.40 val.

"Keliuose dirbo kelių priežiūros mechanizmai, tačiau vairuotojų prašome rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį ir atkreipti dėmesį į pavojingus kelių ruožus ir sumažinti greitį prieš juos, t. y. sankryžas, miško proskynas, taip pat būti atidžius važiuojant per tiltus ir viadukus", – perspėjo specialistas.

Pasak V. Taščenkos, kelininkų praktika rodo, kad bene pavojingiausia situacija kelyje labiausiai tikėtina nuo 4 iki 8 val. ryto.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Pasipiktinęs

Labai įdomu kodėl smėliu nepabarstytas Baltijos prospektas? Ar ten žmonės negyvena ir gali žalotis? Ar smėlio pritrūko???? Kodėl Baltijos prospektas liko našlaičio vietoje?

Skalbimo masina "Miele"

O sake pasiruose ziemai, keliai bus nuvalyti ir pabarstyti... Cha cha cha...

Chi

Ech jūs, vairuotojai, su kuria galva mąstot? Atėjo žiema ir visi suskydot, nebemokat važiuoti. Atsipeikėkit, susiimkit ir ramiai pradėkit dieną. Nelėkit, lyg nuo lenciūgo nutrūkę, niekur nenuskubėsit. Viskas bus gerai, kas pats saugosis, tas ir pavasario sulauks. To visiems ir linkiu!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS