Smurto orderį gavusi klaipėdietė dar bandė papirkti pareigūnus | KaunoDiena.lt

SMURTO ORDERĮ GAVUSI KLAIPĖDIETĖ DAR BANDĖ PAPIRKTI PAREIGŪNUS

Klaipėdoje apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje orderio vengusi moteris bandė papirkti policiją.

Kaip pranešė uostamiesčio policija, antradienio vakarą, apie 23.25 val., bute Šilutės plente, 56 metų moteriai buvo surašytas apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje orderis.

Siekdama išvengti įpareigojimo laikinai išsikelti iš gyvenamosios vietos, Klaipėdos miesto policijos komisariato pareigūnams ji siūlė 20 eurų, o vėliau davė 10 eurų kyšį.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl papirkimo.

Tas, kas tiesiogiai arba netiesiogiai pats ar per tarpininką pasiūlęs, pažadėjęs ar susitaręs duoti arba davęs mažesnės negu 1 MGL vertės kyšį, padarė baudžiamąjį nusižengimą ir baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu.

Nuo liepos 1-osios Lietuvoje pradėjęs veikti apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje orderis smurtaujantį asmenį įpareigoja nedelsiant laikinai išsiketi iš gyvenamos vietos, jeigu jis gyvena kartu su smurto pavojų patiriančiu asmeniu, nesilankyti šio asmens gyvenamojoje vietoje, nesiartinti prie jo ir kartu su juo gyvenančių asmenų.

Apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje orderį 15 dienų laikotarpiui skiria policijos pareigūnas, kai, gavus pranešimą apie galimą smurtą artimoje aplinkoje ir atlikus pavojaus rizikos vertinimą, bus nustatyta smurto artimoje aplinkoje pavojaus rizika.

Sprendimas skirti ar neskirti apsaugos nuo smurto orderį gali būti priimamas nedelsiant, ne vėliau kaip per 12 valandų nuo pranešimo apie galimą smurtą artimoje aplinkoje gavimo.

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis trečiadienį BNS informavo, kad nuo liepos 1 dienos, atlikus pavojaus patirti smurtą artimoje aplinkoje rizikos vertinimą, priimtas sprendimas skirti orderį dėl 3525 atvejų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Ane?

O duoti didesnę nei vienas MGL pakišą galima, tada tie morderiai taps niekiniai ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS