Didelio masto sutuoktinių afera: nesumokėjo 66 tūkstančių eurų mokesčių | KaunoDiena.lt

DIDELIO MASTO SUTUOKTINIŲ AFERA: NESUMOKĖJO 66 TŪKSTANČIŲ EURŲ MOKESČIŲ

  • 3

Klaipėdos apylinkės teismui perduota byla, kurioje sutuoktiniai kaltinami vykdę keleivių ir krovinių vežimo paslaugas bei nesumokėję 66 tūkst. eurų mokesčių.

Kaip trečiadienį pranešė prokuratūra, jie nuo 2013 metų gegužės iki 2018 metų birželio prisidengdami Jungtinėje Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos Karalystėje įsteigta įmone vykdė siuntų ir keleivių pervežimo paslaugas visoje Lietuvoje.

Bylos duomenimis, kroviniai ir keleiviai buvo išvežiojami maršrutu Lietuva-Švedija-Norvegija-Lietuva.

Pagal galiojančius teisės aktus, užsienio juridiniai asmenys privalo registruotis Mokesčių mokėtojų registre Lietuvoje, kai vykdo veiklą ar turi mokestinių prievolių šalyje.

Bylos duomenimis, sutuoktiniai to padarę nebuvo ir nuo 2013 metų gegužės iki 2018 metų birželio, kaip įtariama, gavo beveik 528,7 tūkst. eurų pajamų ir nesumokėjo daugiau nei 66 tūkst. eurų privalomų mokėti įmokų ir mokesčių mūsų šaliai.

Kaltinimai sutuoktiniams pareikšti dėl neteisėto vertimasis ūkine, komercine, finansine ar profesine veikla. Už tai griežčiausia gresianti bausmė – laisvės atėmimas iki ketverių metų. Moteris taip pat kaltinama ir dėl neteisėtos juridinio asmens veiklos.

Ikiteisminį tyrimą atliko Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Klaipėdos apygardos valdybos pareigūnai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Mokekit mokescius

Pilna tokiu ''Firmu" ...Soferis nusiperka graba mikriuka ir su merga varo -veza..

ss

tai kas antra įmonėlę kuri veža siuntos į Norway slėpė mokesčius

Hana

Ar jie anglijoj mokėjo mokesčius,jeigu mokėjo tai spyga jums

SUSIJUSIOS NAUJIENOS