Gaisras daugiabutyje galėjo baigtis tragiškai, jei ne drąsus kaimynas | KaunoDiena.lt

GAISRAS DAUGIABUTYJE GALĖJO BAIGTIS TRAGIŠKAI, JEI NE DRĄSUS KAIMYNAS

  • 0

Šeštadienį gaisras Kretingoje galėjo baigtis tragiškai, jei ne drąsus kaimynas, socialiniame tinkle „Facebook“ praneša Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba.

„Jei ne drąsus kaimynas, gaisras šeštadienį Kretingoje galėjo baigtis skaudžia nelaime. Ryte Klaipėdos gatvėje, dviejų aukštų daugiabutyje gyvenantys žmonės pajuto dūmų kvapą. Išėję į lauką jie pamatė, kad pro pirmajame aukšte esančio buto langus veržiasi dūmai. Bute gyveno vyras su savo motina. Kilus gaisrui, moteris išėjo į lauką, o jos sūnus liko viduje. Atskubėjęs kaimynas įėjo į degantį butą, bet per dūmus nieko neįžiūrėjo: „Ir karštis buvo didelis. Grįžau atgal, o tada antrą sykį įpuoliau ir radau kaimyną kambaryje sėdintį fotelyje. Ištempiau jį į lauką. Jis kvėpavo, bet nekalbėjo, tad paprašiau žmonos, kad kuo greičiau kviestų greitąją pagalbą“, – rašo Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba.

Teigiama, kad po greitosios pagalbos medikų apžiūros apdegęs vyras buvo išvežtas į ligoninę.

Gaisro metu išdegė butas pirmajame aukšte, aprūko virš jo esantis butas.

Kaip skelbia Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba, Kretingos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos inspektorius Justas Šedys sakė, kad nukentėjęs žmogus priklauso socialinės rizikos grupei. „Pirminiais duomenimis, gaisras kilo nuo neatsargaus rūkymo. Kambaryje užsidegė lova, paskui gaisras išplito, nuo karščio išdužo ir suskilo langai. Autonominio dūmų detektoriaus nebuvo tik šiame bute. Visuose kituose šio namo butuose ir koridoriuje jie buvo įrengti“, – teigė jis.

GALERIJA

  • Gaisras daugiabutyje galėjo baigtis tragiškai, jei ne drąsus kaimynas
Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS