Gintaro paieškos baigėsi nemalonumais: radinys pajūryje apdegino moterį | KaunoDiena.lt

GINTARO PAIEŠKOS BAIGĖSI NEMALONUMAIS: RADINYS PAJŪRYJE APDEGINO MOTERĮ

Vilniečių porai gintaro paieškos Klaipėdoje baigėsi itin dideliais nemalonumais – liepsnose vos nepražuvo šeimos mašina, o moteris gydosi nudegimus.

Degė atvira liepsna

"Gintaravimas pajūryje galėjo baigtis siaubo filmu. Lietuvišku auksu vadinamo gintaro tą dieną radau nedaug, bet neneigsiu – vienas gintaras kėlė įtarimų, bet pamaniau, kad apžiūrėsiu namuose. Apie fosforo akmenukus iki tos dienos nebuvau nieko girdėjusi", – socialiniame tinkle savo patirtimi dalijosi vilnietė Ilona.

Po pasivaikščiojimo pajūriu šeima sėdo į automobilį ir patraukė Vilniaus link.

Apdegė rūbai ir rankos pirštai. Truputį kliuvo ir kojai, bet tai yra juokas pagalvojus, kas galėjo nutikti, jei tuo metu būtume buvę kelyje ir nebūčiau galėjusi staigiai iššokti, greitai reaguoti.

"Laimikis iš pajūrio saugiai gulėjo mano striukės kišenėje ir važiavo namo, kad būtų padėtas prie visų kitų per kelerius metus surinktų gintarų. Buvome išalkę, todėl nusprendėme užsukti į netoli nuo Klaipėdos esančią greitojo maisto užkandinę. Vos pastačius automobilį, vyras pastebėjo automobilio salone dūmus. Pamaniau, kad gal kas su automobiliu negerai. Tik pati,  pamačiusi priešais mane susidariusį dūmų kamuolį, puoliau iš automobilio, o tai, kas įvyko po to, sunkiai pamenu", – pasakojo moteris.

Vilnietės vyras pamanė, jog užsidegė žmonos telefonas.

"Tad iššokus sviedžiau jį lauk, bet tą pačią akimirką pamačiau, kad dega mano striukės kišenė jau atvira liepsna. Puoliau draskyti nuo savęs užsidegusius rūbus ir paniškai šauktis vyro pagalbos, nesuprasdama, kas vyksta. Nusiplėšusi striukę pajutau, kad ugnis išplito ir ant kelnių, kurias pradėjau gesinti rankomis", – įvykio detales prisiminė moteris.

Užsiplieskė nuo šilumos

Vilnietė tikino, jog išgąstis buvo gerokai didesnis nei nuostoliai.

"Apdegė rūbai ir rankos pirštai. Truputį kliuvo ir kojai, bet tai yra juokas pagalvojus, kas galėjo nutikti, jei tuo metu būtume buvę kelyje ir nebūčiau galėjusi staigiai iššokti, greitai reaguoti. O ką, jei "gintarą" būčiau įsidėjusi į kelnių kišenę? O jei jis būtų buvęs didesnis? Dabar akivaizdu, kad mums labai pasisekė", – tikino nukentėjusioji.

Keliautojai buvo sujaudinti užkandinės darbuotojų elgesio, jie pasirūpino moterimi, atnešė ledo ir vaistų nuo nudegimų.

Vilnietė iki šiol gydosi rankų pirštus, kurie nudegė, ji kreipiasi ir į visus poilsiautojus.

"Labai prašau, būkite atsargūs. Tas į gintarą panašus gabalėlis – fosforo akmenukas, kuris yra labai pavojingas. Jam užtenka žmogaus kūno temperatūros, kad pradėtų degti atvira liepsna. Labai akylai stebėkite, ką pajūryje renka jūsų vaikai, ir žiūrėkite, ką patys dedate sau į kišenę. Nors atskirti nuo tikro gintaro beveik neįmanoma", – perspėjo moteris.

Ragina būti akylius

Klaipėdiečiai socialiniame tinkle "Facebook" dalijosi žiniomis, jog su pajūryje randamais fosforo gabalėliais poilsiautojai gali plačiai susipažinti karo muziejuje Giruliuose.

Baltijos jūros paplūdimiuose kone kasmet fiksuojami atvejai, kai poilsiautojai randa fosforo.

Ne kartą pranešta ir apie nukentėjusiuosius. Specialistai perspėja, jog jūros dugne iki šiol gali glūdėti karo metu nuskandintų cheminio ginklo liekanų – baltojo fosforo.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

A

Ir Vokietijoje...

To AAA

Deja ne yra atveju ir rusijoje ir lavijoje ir lenkijoje

AAA

Man tai čia bobučių pasakos
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS