Girti vairuotojai spruko nuo pareigūnų | KaunoDiena.lt

GIRTI VAIRUOTOJAI SPRUKO NUO PAREIGŪNŲ

Girti vairuotojai toliau šiurpina įžūlumu ir keliama grėsme. Jie tampa pavojingi ne tik sau, aplinkiniams, bet ir juos sulaikyti bandantiems policininkams.

Šeštadienį ryte, apie 8.30 val., Plungėje, Laisvės gatvėje, policininkai bandė sustabdyti automobilį BMW 530, tačiau jaunas vairuotojas nesustojo ir kliudė tarnybinį policijos automobilį „Škoda Yeti“.

Pareigūnai ėmėsi persekioti pažeidėją ir už miesto ribos, Babrungo kaime pamatė, kad BMW nuvažiavo nuo kelio.

Paaiškėjo, kad 22 metų automobilio vairuotojas buvo neblaivus, matuokliu jam nustatytas 0,93 prom. girtumas.

Žmonės incidento metu nenukentėjo, bet buvo sugadinti policijos ir bėglio automobiliai. Vairuotojui gresia atsakomybė už neblaivaus asmens vengimą pasitikrinti blaivumą ir įvykdžiusio eismo įvykį, dėl ko buvo sugadintos transporto priemonės bei už tai, kad nepakluso teisėtiems pareigūnų reikalavimams. Jam gresia iki 2,5 tūkst. eurų bauda.

Apie 9 val. policininkai gavo žinią apie galbūt neblaivų vairuotoją, važiavusį keliu Klaipėda-Šilutė.

Pareigūnai sustabdė automobilį „Ford“ ir įsitikino, kad 46-erių vairuotojas buvo gerokai neblaivus, matuoklis parodė 2,24 prom. Likusią dienos dalį vyras praleido policijos areštinėje.

Dar vieno girto vairuotojo gaudynės šeštadienį po pietų vyko Skuodo rajone, Lenkimų miestelyje. Čia patruliavę policininkai pamatė keistai važiuojantį motorolerį ir įjungę tarnybinio automobilio švyturėlius bei garsinį signalą jį bandė sustabdyti.

Vyras nepakluso ir bandė sprukti, bet galiausiai buvo privestas sustoti, tada ir paaiškėjo jo poelgio motyvas. 53 metų vyras buvo gerokai neblaivus, matuokliu jam nustatytas 2,41 prom. girtumas. Be to, šis žmogus neturėjo teisės vairuoti šios kategorijos transporto priemonės.

Motorolerio vairuotojas taip pat šeštadienį praleido už areštinės grotų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Mokas

Reikia kažką daryti su tais blaiviais vairuotojais kurie būdami sąmoningi kasdien padaro 40-50 avarijų ir sužaloja dešimtis . Reikia juos šaudyti.....

Temide

Sodinti i kalejima girtuoklius.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS