Į Klaipėdos uostą skubėjo „Aro“ išminuotojai | KaunoDiena.lt

Į KLAIPĖDOS UOSTĄ SKUBĖJO „ARO“ IŠMINUOTOJAI

Trečiadienį vakare į Klaipėdos uostą skubėjo antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ išminuotojai. Buvo panašu, kad viename atgabentame į Klaipėdą akmenyje gali būti sprogmenų.

Šis ir daug kitų akmenų buvo atgabenti iš Skandinavijos.

Pasak Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos Infrastruktūros direktoriaus Vidmanto Paukštės, akmenys šiuo metu yra sandėliuojami ir bus skirti bangolaužių rekonstrukcijos projektui.

Akmens luitas buvo poros metrų aukščio ir apie pusantro metro pločio. Uosto darbuotojai pastebėjo jame skylę ir iš jos styrančius laidus. Taip paprastai sprogdinamos didelės uolienos, ir smulkesni akmenys tada tampa tinkami gabenti bei naudoti uosto įrangai.

Iš pažiūros nebuvo aišku, ar išgręžtoje skylėje dar yra sprogmenų, ar ne.

„Aro“ išminuotojai turi savų būdų atsakyti į tokius klausimus. Galimo sprogmens neutralizavimo imtasi uosto krantinėje ties Naująja Uosto gatve. Buvo įvestas planas „Skydas“, į uostą atvyko ugniagesiai, policininkai, greitosios medicinos pagalbos medikai

Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ išminuotojai panaudojo vandens patranką. Taip paaiškėjo, kad sprogmens akmenyje nebebuvo.

Rinktinės vadas Viktoras Grabauskas pasakojo, kad šiemet tai antras atvejis, kai baimintasi akmens luite galbūt likusių sprogmenų. Abu kartus išminuotojai atliko savo darbą ir įsitikino, kad pavojaus nebuvo.

Senus, nuo Antrojo pasaulinio karo užsilikusius sprogmenis, randamus tvarkant krantines, neutralizuoja kariuomenės išminuotojai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS