Indo byloje Klaipėdoje – netikėtumai | KaunoDiena.lt

INDO BYLOJE KLAIPĖDOJE – NETIKĖTUMAI

Civilinėje byloje, kurioje Klaipėdos universitete magistro laipsnį įgijęs indų tautybės vyras bando įrodyti, kad mokymas buvo netinkamas, ir prisiteisti sumokėtą už mokslą sumą – naujas posūkis. Ieškovas pranešė teismui neturintis galimybės atvykti į bylos nagrinėjimą.

Klaipėdos apylinkės teismas šiemet jau du kartus rinkosi posėdžiauti, kalbino ieškovą Myilsamy Murugasamy.

Vyras ieškinyje ir teismo posėdžių metu aiškino, kad Klaipėdos universiteto dėstytojai nepakankamai moka anglų kalbą, ja nebuvo suteikta reikalinga literatūra, jis neturėjo galimybės diskutuoti ir bendrauti su užsieniečiais bendramoksliais, nes, priešingai nei jam žadėta, nesusidarė tokių studentų grupė.

Vyras turėjo pretenzijų ir dėl bendrabučio, kuriame gyveno, tikino, kad buvo diskriminuojamas dėl tautybės. Pretenzijų būta labai daug, o reikalavimas vienas – grąžinti jam 5 tūkst. eurų, sumokėtų už magistro studijas.

Tiesa, diplomo, kurį tikino gavęs nepelnytai, ieškovas neketino grąžinti.

Teisme proceso dalyviams susikalbėti su ieškovu sekėsi labai sunkiai. Jis bendravo per anglų kalbos vertėją, o pastarąjį kartą pareikalavo rasti jam vertėją iš hindi kalbos.

Ne vieną kartą bylą nagrinėjantis teisėjas aiškino M.Murugasamy, kad pats savo interesams atstovauti jis negeba, todėl turėtų ieškotis advokato.

Pareiškęs, kad tam neturi pinigų, indas sulaukė patarimo kreiptis į valstybės garantuojamos teisinės pagalbos tarnybą prašant jam skirti advokatą.

Trečiasis teismo posėdis turėjo įvykti rugsėjo 18 d.

Neseniai bylą nagrinėjantis teisėjas gavo elektroninį M.Murugasamy laišką, kuriuo šis pranešė negaunantis vizos ir į Lietuvą atvykti negalėsiąs.

Prašydamas toliau nagrinėti bylą indas paprašė leidimo posėdžio metu su juo bendrauti telekonferenciniu ryšiu.

Kokioje šalyje dabar yra ieškovas, kokioje įstaigoje jis ketina būti tokio ryšio metu, svetimšalis kol kas nenurodė. Iki šiol neaišku, ar jis kreipėsi advokato pagalbos.

Klaipėdos teismai ne kartą yra surengę posėdžius telekonferenciniu ryšiu. Taip bendrauta su Norvegijoje, Švedijoje ir kitose šalyse esančiais asmenimis.

Paprastai kitoje šalyje esantis asmuo būdavo analogiškame šalies, kurioje reziduoja, teisme.

Ar M.Murugasamy sugebės užtikrinti, kad ryšys atitiktų teisės reikalavimus, kol kas nežinia.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

unknown

university awarded degree without giving exam , assignment. first ask university to submit all his acedamic details .

hara

Nuotrauka isimkite, negaliu ziuret.

klp

tam bliudui su taziku per galva
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS