Klaipėdietis pasiūlė kyšį už suklastotą vakcinacijos nuo COVID-19 įrašą | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDIETIS PASIŪLĖ KYŠĮ UŽ SUKLASTOTĄ VAKCINACIJOS NUO COVID-19 ĮRAŠĄ

  • 28

Klaipėdiečiui pareikšti įtarimai dėl galimo papirkimo siekiant išvengti vakcinos nuo COVID-19, penktadienį skelbia Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Jos teigimu, ikiteisminis tyrimas pradėtas gavus medicinos darbuotojų informaciją apie tai, kad asmuo, siekdamas neteisėto įrašymo į pasiskiepijusių asmenų sąrašą išvengiant vakcinos, galimai pasiūlė kyšį.

Tikrinant aplinkybes nustatyta, kad Klaipėdos vakcinavimo centre, medicinos darbuotojui, turėjusiam suleisti vakciną, asmuo pasiūlė kyšį. Apie bandymą papirkti medikas informavo Klaipėdos Jūrininkų sveikatos priežiūros centro koordinatorių, kuris informaciją perdavė STT.

„STT pareigūnai reaguos į kiekvieną tokį atvejį, kai asmenys, siekdami išvengti vakcinos, bet norėdami turėti pasiskiepijusiems asmenims taikomas galimybes, bandys neteisėtai paveikti vakcinavimo centro darbuotojus“, – pranešime teigė STT direktoriaus pirmasis pavaduotojas Jovitas Raškevičius.

„Taip pat raginame medicinos darbuotojus ir vakcinavimo centrų savanorius netylėti apie tokius bandymus papirkti ir informuoti Specialiųjų tyrimų tarnybą“, – pridūrė jis.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) teigia, kad svarbu, jog tokie tyrimai būtų nuodugnūs, tai padės skaidrinti sveikatos apsaugos sistemą.

„Vieninga medicinos darbuotojų ir visuomenės neigiama nuostata korupcijos atžvilgiu gali duoti reikšmingą rezultatą, išgujant šį žalingą reiškinį iš sveikatos sektoriaus. Labai svarbu, kad atliekami teisėsaugos tyrimai būtų nuodugnūs ir išbaigti tam, kad pasiektume visų norimą rezultatą – skaidrią sveikatos apsaugos sistemą“, – rašoma penktadienį išplatintame pranešime.

SAM teigia jau anksčiau gavusi panašaus pobūdžio informacijos dėl siekio suklastoti vakcinacijos faktus ir bandymus neteisėtai paveikti vakcinuojančius asmenis.

„Visi duomenys perduoti teisėsaugos institucijoms. Kol vyksta tyrimai, detalės neviešinamos“, – tvirtina ministerija.

Ikiteisminį tyrimą atlieka STT Klaipėdos valdyba, jį kontroliuoja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Rašyti komentarą
Komentarai (28)

Kvailina

Kaip galėjo įrodyti, kad siūlė pinigus? Gydytoja turi slaptą diktofoną? Perdavė STT :)))))) Nebejuokinkite su tokiomis pasakomis!!!

Lietuvis

Tautos Kancia !!!!!!!!!!

JJ

Žmonių gąsdinimas! Užteks. Visi Rugpjūčio 10 prie Seimo!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS