Išsigandęs koronaviruso vyras griebėsi peilio: pareigūnams teko naudoti elektrošoką | KaunoDiena.lt

IŠSIGANDĘS KORONAVIRUSO VYRAS GRIEBĖSI PEILIO: PAREIGŪNAMS TEKO NAUDOTI ELEKTROŠOKĄ

Iš Prancūzijos grįžęs ir sunegalavęs plungiškis sukėlė nerimą ne tik savo draugui, su kuriuo girtavo, bet ir policininkams. Pareigūnus su peiliu rankoje pasitikęs vyras buvo sutramdytas panaudojus elektrošoką.

Pirmadienį apie 17 val. į policiją paskambinęs Plungės priemiestyje, Varkalių kaime gyvenantis vyras papasakojo tądien girtavęs su iš Prancūzijos grįžusiu 42 metų bičiuliu. Išgertuvių metu jis pasiguodė draugui jaučiantis ligos požymius ir išreiškė baimę, ar nebus užsikrėtęs mirtį nešančiu virusu.

Po užstalės vyrai išsiskyrė, o vėliau emigrantas paskambino draugui ir pranešė ketinantis nusižudyti. Po šio pokalbio bičiulis dar kelis kartus bandė varkališkiui prisiskambinti, bet šis nebekėlė ragelio.

Sunerimęs dėl draugo likimo vyras pranešė apie tai policijai.

Pareigūnai į įvykio vietą atvyko pasirengę ne tik apsisaugoti nuo galimybės užsikrėsti, bet ir tramdyti žmogų, kurio ketinimai ir psichologinė būklė tuo metu nebuvo žinoma.

Policininkai buvo su respiratoriais, kininiais, pirštinėmis. Būtinybė bet kurią akimirką panaudoti specialiąsias priemones neleido jiems vilktis apsauginių kombinezonų.

Vyras, dėl kurio likimo baiminosi draugas, pasitiko pareigūnus su peiliu rankose. Žmogus buvo akivaizdžiai neblaivus ir agresyviai nusiteikęs.

Policininkams pavyko jį sulaikyti tik panaudojus tarnybinį elektrošoko prietaisą. Jo girtumo pareigūnai netyrė, vyras buvo surakintas antrankiais ir iškart perduotas medikams.

Kol kas nėra žinių, ar šis asmuo yra užsikrėtęs, laukiama medikų išvadų.

Plungės rajono policijos komisariate pradėta administracinė teisena dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams ir teisėtų jų reikalavimų nevykdymo.

„Vien pirmadienį gavome apie 10 pranešimų apie tai, kad žmonės mato vaikštančius emigrantus, kurie turėtų izoliuotis, pranešta ir apie parduotuves, kurios, gyventojų manymu, neturėtų dirbti. Kiekvieno tokio pranešimo tikrinti gyvai, siunčiant policijos pareigūnus, neturime galimybės ir nematome būtinybės. Budėtojų daliai skyrėme papildomų pajėgų, šie pareigūnai naudojasi policijos duomenų baze ir stengiasi telefonu susisiekti su pranešėjais ir žmonėmis, apie kuriuos kalbama. Turime veikti atsakingai ir išmintingai, jei blaškysime pajėgas bus labai blogai“, – patikino Klaipėdos apskrities policijos viršininkas Alfonsas Motuzas.

Gairės: Elektrošokas, Plungė, koronavirusas, Koronavirusas Lietuvoje, Plungė, tramdė elektrošoku, pagalbos tel
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

ir vėliau kitam straipsny sužinojau, kad tyrimo rezultatai buvo neigiami. Pradžioj galvojau, kad vyriškis pasitiko pareigūnus su peiliu todėl, kad anie - agresyviai nusiteikę (taip ir buvo - panaudojo spec. priemones a.k.a. - tazerį), ir nori vežti į ligoninę tikrint. O ar sirgtum ar nesirgtum - ligoninėj tikrai yra tikimybė didesnė pasigauti virusą negu saviizoliacijoje. Jei sergi... Tai gydaisi... Jei sustiprėja simptomai, jau ir be testų pagal žinomus simptomus turėtų būti aišku, kad tai ne sloga, ne gripas, o būtent šis virusas. Hmmmm.....

G

Gal ten buvo apsimeteliai gerai kad ne su kirviu okaip atskirt

tak

FSB spravilas s akademikom pisatelem fantaziorom Tiuniaevom kotoryji nacal jabicnet na kitaicev ih nazval tupomozgami i posle etogo kak volsebnoi palockoi vse ego /trudy/ migom zakoncilis iz you t program i eto po prikazu kremlia tolko interesno neuzeli ego neposadili ato za takuju dejatelnost nikogo nepogladiat?...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS