K. Komskis ir dar keturi asmenys pripažino pirkę rinkėjų balsus | KaunoDiena.lt

K. KOMSKIS IR DAR KETURI ASMENYS PRIPAŽINO PIRKĘ RINKĖJŲ BALSUS

  • 10

Į Pagėgių merus šiemet nesėkmingai kandidatavęs Kęstas Komskis ir dar keturi asmenys pripažino pirkę rinkėjų balsus, trečiadienį pranešė Generalinė prokuratūra.

Trečiadienį teismas priėmė nutartį, kuria trukdymu pasinaudoti rinkimų ar referendumo teise kaltintas K. Komskis atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą. Šia nutartimi nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą taip pat atleisti ir dar keturi privatūs asmenys.

Jiems skirtos ir baudžiamojo poveikio priemonės: K. Komskis privalės sumokėti tūkstančio, o kiti keturi privatūs asmenys – 500 eurų įmokas į Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Pasak pranešimo, tyrimui vadovavęs Tauragės apylinkės prokuratūros prokuroras Raimundas Aukštakalnis nutarimą nutraukti ikiteisminį tyrimą ir asmenis atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą vieneriems metams priėmė kaltinamiesiems pripažinus kaltę. Šis prokuroro nutarimas trečiadienį buvo patvirtintas Tauragės apylinkės teismo Tauragės rūmų nutartimi.

Ikiteisminis tyrimas dėl trukdymo pasinaudoti rinkimų ar referendumo teise buvo pradėtas šių metų kovą įtarus, jog rinkėjams buvo siūlomas piniginis atlygis už tai, kad šie antrajame rinkimų į Pagėgių mero postą ture balsuotų už Lietuvos regionų partijos į merus iškeltą K. Komskį.

Kaip nurodoma pranešime, nustatyta, kad rinkėjams buvo siūlomas 20–40 eurų atlygis.

K. Komskis anksčiau Pagėgių mero pareigas ėjo 2003–2008 metais.

Baudžiamasis kodeksas už trukdymą pasinaudoti rinkimų ar referendumo teise numato bausmę viešaisiais darbais arba baudą, arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki ketverių metų.

Asmuo teismo gali būti atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą, jeigu jis pirmą kartą padarė nusikalstamą veiką, visiškai pripažino savo kaltę ir gailisi padaręs nusikalstamą veiką, bent iš dalies atlygino ar pašalino padarytą žalą arba įsipareigojo ją atlyginti, jeigu ji buvo padaryta.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Na, ir kas dabar bus?

Ogi nieko naujo. Apskritai, nieko nebus. Pririnks naujų Šmonskių ir turėsime tuo džiaugtis.

Pakrante

Neisdege Pagėgių karaliukui !

Anonimas

pripazino ar prisipazino didelis skirtumas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS