Kalotės gyventojams nerimo naktys – užfiksuoti automobilių vagys | KaunoDiena.lt

KALOTĖS GYVENTOJAMS NERIMO NAKTYS – UŽFIKSUOTI AUTOMOBILIŲ VAGYS

Uostamiestyje siaučia automobilių vagys. Nusikaltėliai užfiksuoti tą pačią naktį, iš lapkričio 13-osios iki 14-ąją. Vieno automobilio vagims nepavyko nuvaryti, o štai Kalotėje pavogtas „Toyota Rav 4“ automobilis.

Ar tą pačią naktį šiaurinėje uostamiesčio dalyje ir Kalotės gyvenvietėje darbavosi tie patys asmenys, dar nėra žinoma. Bet policijos pareigūnai nusprendė sujungti pajėgas – prie Klaipėdos rajono policijos komisariato pareigūnų vagystės išaiškinimui prisijungė ir Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdyba.

Pirmasis pranešimas policiją pasiekė iš Liepojos gatvės, trečiadienį. Į policiją kreipėsi moteris, gimusi 1976 m. Klaipėdietė tikino, jog 3 val. 25 min., Liepojos gatvėje, nesaugomame namo kieme, pastebėjo, kad buvo pasikėsinta apvogti ar pavogti jos naudojamą automobilį „Lexus IS 300H“, pagamintą 2017 m.

Vagys sugadino vairuotojo durelių spynelę, iš automobilio salono niekas nepavogta. Sugadinto turto vertė tikslinama. Įtariamieji iš automobilio salono pasišalino, pamatę, kad per buto langą juos stebi moteris.

Antrasis pranešimas gautas iš Kalotės, kur buvo pavogtas „Toyota Rav 4“ automobilis. Juodos spalvos automobilį, veikiausiai, išvarė du nepažįstami asmenys, kuriuose užfiksavo gyventojų vaizdo kameros.

Socialiniame tinkle kalotiškiai vieningai dalijosi turima informacija ir ragino vietinius peržiūrėti prie gyvenamųjų namų įrengtų vaizdo kamerų užfiksuotą informaciją.

Paaiškėjo, jog vagys gatvelėje, kurioje pilna prabangių namų, pasirodė apie 1 val. 30 min. Du vyriškiai šmirinėjo nuo namo prie namo.

Kalotės gatvės pradžioje yra įrengtas užtvaras, tačiau prieš dvi savaites perdegė jo saugiklis. Ar tai tik sutapimas, ar vis tik nusikaltimui buvo ruoštasi, dar nėra aišku.

Antrą kartą šioje gatvėje vagys pasirodė 3 val. 43 min. Tikėtina jie jau žinojo kokį automobilį mėgins vogti, nes „Toyota Rav 4“ pro kaimynų kameras išriedėjo 3 val. 59 min.

Mašina pagaminta 2015 m. Padarytas 20000 eurų nuostolis.

Vietos gyventojai ragina vieni kitus būti atidiems. Nėra aišku, ar automobilių vagystės nesikartos.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos viršininkas Zigmas Turskis tikino, jog uostamiestyje automobilių vagysčių pasitaiko, tačiau tai nėra masinsi reiškinys.

Tiesa, vienus pagauname, o kiti vėl vagia.

„Tiesa, vienus pagauname, o kiti vėl vagia. Užvakar įtarimus reiškėme keturiems, o va vėl matome, jog pavogta mašina. Kol kas pareigūnai dirba, žiūrėsime kaip seksis. Aš suprantu žmones, kai pavagi automobilį, tai ne tik nuostoliai, bet ir gyvenimo ritmas sutrikdytas“, – tikino Z.Turskis.

Uostamiesčio pareigūnai neseniai suko galvas dėl padažnėjusių „Toyota“ automobilių vagysčių, tačiau tikinama, jog pavyko išaiškinti šių nusikaltimų vykdytojus.

Palangoje vasarą taip pat būta automobilių vagysčių, tačiau policija ramina, jog esą šių metų vasaros statistika nėra tokia prasta – fiksuota penkių automobilių vagystės.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

abriedukas

Kas ta Kalotė? čia sodai??, matyt neistengė mieste chatos nusipirkt???

ne kas

Tiesiog paskutiniu metu matome,kad policija jau nebesugeba kontroliuoti situacijos su nusikaltėliais nei dieną nei naktį.

Rapolas

Masinvagiu niekas neiesko. O per klaida sugautus, nesodina, o metu metais leidzia vaikscioti laisveje. Kol teismas pasibaigs, o teismas niekada nepasibaigs...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS