Kanapes šiltnamyje auginusį klaipėdietį teismas atleido nuo baudžiamosios atsakomybės | KaunoDiena.lt

KANAPES ŠILTNAMYJE AUGINUSĮ KLAIPĖDIETĮ TEISMAS ATLEIDO NUO BAUDŽIAMOSIOS ATSAKOMYBĖS

  • 10

Didelio kiekio kanapių auginimas šiltnamyje klaipėdiečiui baigėsi baudžiamąja byla, tačiau teismas jį atleido nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rajono rūmai pirmadienį pranešė apie priimtą nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje M. R. pripažintas kaltu dėl to, kad pažeisdamas nustatytą tvarką augino didelį kiekį kanapių.

Tačiau teismas, įvertinęs kaltinamąjį teigiamai charakterizuojančius duomenis, kad vyras nusikalto pirmą kartą, dirba, turi šeimą ir ja rūpinasi, padarė išvadą, jog yra pagrindo tikėtis, kad šis asmuo ateityje nedarys naujų nusikalstamų veikų.

Pasak pranešimo, esant vertam teismo pasitikėjimo asmeniui, M. R. atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės atleido pagal laidavimą, nustatant vienerių metų laidavimo terminą.

Byloje nustatyta, jog kaltinamasis šiemet Klaipėdos rajone esančiame šiltnamyje augino didelį kiekį kanapių – 13 augalų, kurių masė siekė 1797 gramus. Narkotinių medžiagų turinčius augalus liepos 11 dieną įvykio vietos apžiūros metu policijos pareigūnai rado ir paėmė.

Šiltnamį pareigūnai patikrino gavę anoniminės informacijos, kad jame auginamos kanapės. M. R. šiltnamio apžiūros metu pareigūnams patvirtino, kad augalai priklauso jam ir jis pats juos augina mamai priklausančiame šiltnamyje apie du mėnesius.

Vyras teigė, kad kanapių sėklas pirko internetu, jas pasėjo ir augino kaip vaistažoles savo asmeninėms reikmėms. Įvykio vietoje buvo atlikta šiltnamio apžiūra, kurios metu paimta 13 vienetų kanapių stiebų su lapais. Kitų nelegalių medžiagų ar daiktų rasta nebuvo.

Teisme M. R. savo kaltę pripažino ir paaiškino, kad kanapių sėklas pirko siekdamas pagerinti savo savijautą, nes daug metų kenčia nuo panikos atakų, lankėsi pas gydytojus, vartojo jų paskirtus medikamentus; toks gydymas jį blogai veikė, todėl jis pradėjo ieškoti alternatyvų ir išbandė parduotuvėse parduodamą kanapių arbatą. Jos poveikis buvo labai geras, todėl jis kurį laiką gėręs pirktinę kanapių arbatą ir sugalvojo pats jų šiai arbatai užsiauginti.

Vyras tvirtino niekada narkotinių medžiagų nevartojęs ir neturėjęs tikslo jų užsiauginti, teigė kanapes planavęs vartoti arbatai, nežinojęs, kad augina didelį kanapių kiekį, gailėjosi dėl savo lengvabūdiško požiūrio į šią situaciją.

Nuosprendis per dvidešimt dienų nuo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Griūk negyvas

Košmaras tęsiasi...

M. R.

Kol jūs geriat aukoholinius surogatus ir prisigėre daužotės snukius, važinėjat į priimamuosius plautis skrandžių, aš prigėres kanapinių arbatų galvoju su kuo baduškas pirkti su šokoladu ar su uogiene.

Ramus

Jei teisejai priima nuosprendzius po kaltinamojo kalbos su pasakojimu kaip jis geria arbata, skaitau, kad musu visa teismu sistema reikia naikinti iki 0. Seimas to nedarys, bet rusas pakeis....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS