Keliuose – visiškai girti vairuotojai | KaunoDiena.lt

KELIUOSE – VISIŠKAI GIRTI VAIRUOTOJAI

Kas lemia, kad vairuotojai nebijo griežtų bausmių už vairavimą apgirtus? Į šį klausimą vis dar nėra aiškaus atsakymo. Tuo metu penktadienis ir naktis į šeštadienį rodo, kad vairuoti ryžtasi vos paeinantys dėl girtumo asmenys.

Buvo jau po vidurnakčio, kai uostamiesčio policininkai sulaukė pranešimo, kad pagrindine Klaipėdos gatve – Taikos prospektu – važiuoja, greičiausiai, neblaivaus žmogaus vairuojamas automobilis.

0.45 val. policininkai sustabdė „Audi“ markės mašiną. Paaiškėjo, kad 35-erių vairuotojas tikrai buvo girtas. Alkoholio matuoklis parodė 2,22 prom.

Nežinia, kaip teisinosi šis vyras, bet galima spėti, kad jis važiavo iš vakarėlio.

Kodėl penktadienio dieną girtavo ir prieš vidurdienį visiškai girtas ryžosi vairuoti 51-erių klaipėdietis, teismui neturėtų būti įdomu, svarbus pats faktas.

Žmogus policininkams įkliuvo 11.26 val. Reikjaviko gatvėje. Jo vairuojamą automobilį „Peugeot“ sustabdė policijos patruliai.

Tada paaiškėjo, kad vairuotojas yra sunkiai apgirtęs, matuoklis parodė 2,97 prom. Be to, vyras neturėjo teisės vairuoti.

Tądien Kretingoje girta moteris vairavo mašiną, įvykdė avariją ir pabėgo iš įvykio vietos.

Tai atsitiko penktadienio popietę, apie 14 val., Kretingoje, Laisvės gatvėje. 43 metų vairuotoja nepasirinko saugaus greičio, nesuvaldė automobilio „Suzuki“, atsitrenkė į stovintį automobilį „Volvo“ ir iš įvykio vietos pasišalino.

Po ketvirčio valandos policininkai apgadintą avarijos metu „Suzuki“ rado už miesto ribų Rubulių kaime. Prie jo stovėjo smarkiai apgirtusi moteris. Matuoklio rodmenys bylojo apie sunkų girtumą – 2,57 prom.

Girtuokliai blaivėjo areštinėje. Visų jų laukia baudžiamoji atsakomybė, tūkstantinės baudos, teisės vairuoti atėmimas ir automobilių konfiskavimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Lukas

Ką, be to "rėmėjo" daugiau nėra pajėgų? Jam jau laikas anūkus prižiūrėti. Jonai, gal užteks. Nejuokink svieto. Tavo sovietinė metodologija jau nepadės.

Pranas Pričkus

Už vieną nusikaltimą (nusižengimą) viena bausmė (nuobauda). Per daug apsižiojot, žiūrėkit nepasprinkit.

Taigi

KAIP GYVENAM TAIP IR VAŽINĖJAM....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS