Klaipėdiečio verslininko žudikas bandė graudinti teisėjus | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDIEČIO VERSLININKO ŽUDIKAS BANDĖ GRAUDINTI TEISĖJUS

Drastiško verslininko Vilmanto Dundulio nužudymo bylos nagrinėjimas priartėjo prie pabaigos. Teisėjų kolegija išklausė visų proceso dalyvių pasisakymus ir išėjo rašyti nuosprendžio. 

Drastiško verslininko Vilmanto Dundulio nužudymo bylos nagrinėjimas priartėjo prie pabaigos. Teisėjų kolegija išklausė visų proceso dalyvių pasisakymus ir išėjo rašyti nuosprendžio.

Pirmadienį iš ryto Klaipėdos apygardos teisme baigta nagrinėti V.Dundulį nužudžiusio Mariaus Jonkaus byla.

Šiemet vasario 10 dieną savo tėvų bute, esančiame Danės gatvėje, nugriaudėjo du šūviai. Nuo vieno jų 53 metų V.Dundulis iškart mirė.

26 metų kaltinamasis atsiprašė aukos artimųjų ir atviravo, kad pats dėl padarytos piktadarybės labai kenčia.

Valstybės kaltintojas Arūnas Saunorius pasiūlė skirti kaltinamajam 19 metų nelaisvės bausmę.

Vienas pagrindinių argumentų siūlant tokią griežtą bausmę buvo apsimestinis teisiamojo nuoširdumas bei atgaila, kurie negali būti laikomi lengvinančia kaltę aplinkybe.

Byloje esantys duomenys rodo, kad M.Jonkus ruošėsi nusikaltimui iš anksto ir, veikiausiai, buvo jį suplanavęs iki smulkmenų.

V.Dundulis pasiskelbė, kad parduoda pistoletą. M.Jonkus apsimetė pirkėju ir atėjo į jo namus, nors neturėjo tam pinigų. Sulaukęs, kol bus atrakintas seifas ir gavęs užtaisytą ginklą jis atsistojo greta sėdinčio V.Dundulio ir jį šaltakraujiškai nušovė. Todėl teisiamojo aiškinimas, jog žmogžudystė įvyko netyčia vyrams grumiantis, yra netiesa.

Prokuroras teigė, kad nusikaltimas įvykdytas slepiant ginklo vagystę.

Valstybės skirta M.Jonkaus gynėja prašė bausti kaltininką už netyčinę žmogžudystę ir parėmė šį prašymą teisiamojo naudai rastais argumentais.

Įvykio metu bute buvo V.Dundulio tėvai. Jie negirdėjo grumtynių. Nužudytojo mama nugirdo tik dviejų vyrų pokalbį, o kai nuaidėjo šūvis ji iškart nė nesuprato, kas atsitiko.

Velionio tėvas vos po kelių akimirkų įėjo į kambarį ir rado negyvą sūnų sėdintį fotelyje. Vienoje rankoje jis tebelaikė telefoną. Jokių grumtynių ženklų kambaryje aukos tėvas nepastebėjo.

Spalio 23 dieną ketinama skelbti nuosprendį, jame bus aptartas ir civilinio ieškinio klausimas. Nukentėjusiaisiais pripažinti V.Dundulio tėvai, sesuo bei du vaikai yra pareiškę 118 tūkst. eurų siekiantį ieškinį neturtinei žalai atlyginti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS