Klaipėdietis įkliuvo policijai dėl melagingų pranešimų apie atomines bombas | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDIETIS ĮKLIUVO POLICIJAI DĖL MELAGINGŲ PRANEŠIMŲ APIE ATOMINES BOMBAS

  • 0

Dėl keisto skambučio apie atomines bombas Vilniaus ir Kauno autobusų stotyse įkliuvo klaipėdietis, kuris dar buvo spėjęs ant kojų sukelti ir Palangos policiją dėl pranešimo, kad sprogmuo padėtas kurorto Sodų gatvėje.

Paaiškėjo, kad devyniolikmetis sulaikymo metu buvo girtas, nors oficialiai tokio amžiaus piliečiams alkoholį parduoti draudžiama.

Sulaikymo metu vaikinui buvo nustatytas beveik sunkus – 2,48 prom. girtumas.

Jam buvo surašyti protokolai pagal Administracinių nusižengimų kodekso tris straipsnius – už Bendrojo pagalbos centro trukdymą, žinant, kad pagalba nereikalinga, melagingą priešgaisrinės apsaugos, policijos bei greitosios medicinos pagalbos iškvietimą ir dėl alkoholio vartojimo neturint 20-ies metų.

Šis jaunuolis šiemet neblaivus įkliuvo jau antrą kartą, dėl to jam gresia bauda nuo 14 iki 30 eurų.

Už pirmą kartą ji būtų nuo 10 iki 14 eurų. Kur kas labiau jam teks pakratyti piniginę dėl Bendrojo pagalbos centro trukdymo be priežasties. Už tai numatyta bauda nuo 90 iki 200 eurų. O už melagingą specialiųjų tarnybų iškvietimą gresia dar solidesnė bauda – nuo 200 iki 2 tūkst. eurų.

Visi šie nemalonumai klaipėdietį užklupo po to, kai jis liepos 3 d. telefonu 112 pranešė apie neva atomines bombas autobusų stotyse.

Bendrajam pagalbos centrui iš pradžių buvo pranešta apie atominę bombą Vilniaus autobusų stotyje.

Tačiau šio pranešimo pabaigoje jo autorius, prisistatęs vardu ir pavarde, tačiau, anot pareigūnų, ne Tadu Blinda ar kaip nors panašiai, pasitaisė, kad kalba apie Kauno autobusų stotį.

Policija tą kartą evakavo žmones ir ieškojo sprogmens abiejose stotyse bei jų prieigose esančiose šiukšliadėžėse.

Galiausiai konstatuota, kad paliktų įtartinų krepšių ar dėžių nerasta.

Nustatyta, kad skambinta iš Klaipėdos mobiliuoju telefonu.

Tada ir paaiškėjo, kad Klaipėdos policija jau buvo sulaukusi vieno panašaus pranešimo keliolika minučių anksčiau.

Tą pačią liepos 3-iąją 11.13 val. buvo pranešta apie esą padėtą sprogmenį Palangoje, tačiau ne autobusų stotyje, o viename Sodų gatvės objekte.

Policija per nepilną valandą nustatė ir sulaikė pranešimo iniciatorių. Tai įvyko vienoje Klaipėdos gatvėje. Vaikinas policijai žinomas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS