Įtarus sutuoktinis sekė žmoną | KaunoDiena.lt

ĮTARUS SUTUOKTINIS SEKĖ ŽMONĄ

Prietaisai, skirti sekti žmones, parduodami be apribojimų, bet jų panaudojimas duomenims apie asmenis ar įmones rinkti įstatymo vadinamas nusikaltimu. Tokių įrenginių pritaikymas jau tampa  kasdienybe.

Prietaisai, skirti sekti žmones, parduodami be apribojimų, bet jų panaudojimas duomenims apie asmenis ar įmones rinkti įstatymo vadinamas nusikaltimu. Tokių įrenginių pritaikymas jau tampa  kasdienybe.

Ketvirtadienį į uostamiesčio 2-ąjį policijos komisariatą kreipėsi 43 metų Klaipėdos rajono gyventoja, kuri pranešė, kad buvo neteisėtai sekama.

Tokie įtarimai pareiškėją apėmė, kai jos sutuoktinis pradėjo vardyti faktus, kurių nežinojo joks kitas žmogus, išskyrus pačią moterį. Pareiškėja pradėjo įtarti, kad jos automobilyje yra sekimo aparatas.

Siekdama patvirtinti arba paneigti šį faktą, moteris kreipėsi į automobilių servisą, įsikūrusį Klaipėdoje, Šilutės plente.

Meistrai atidžiai apžiūrėjo moters "Audi A4" ir salone rado sekimo įrenginį, kuris signalizuodavo, kur yra mašina. Specialistai išmontavo aparatą, jis taps daiktiniu įrodymu baudžiamojoje byloje.

Policijos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto specialiosios technikos įrengimo bei panaudojimo.

Už tokį nusikaltimą įstatymas numato bausmes nuo baudos iki laisvės atėmimo iki ketverių metų.

Klaipėdoje panašių ikiteisminių tyrimų būta ir anksčiau. Vienas paskutiniųjų kol kas nepasiekė teismo.

Tąkart kaimynai pastebėjo, kaip nepažįstamas žmogus, pasilenkęs po to paties namo gyventojo mašina, kažką krapštė. Kai apie tai buvo informuoti automobilio šeimininkas ir policija, pareigūnai iškvietė "Aro" išminuotojus, o šie vandens patranka keistą objektą nuo automobilio nubloškė. Daiktas sudužo į šipulius, todėl vargu ar pavyks įrodyti, kad tai buvo sekimo įranga. Surinkti duomenys pasiekė prokuratūrą, tačiau, ką nuspręs prokurorai, dar nežinia.

Kol kas neaišku ir kas ketino sekti automobilio savininką bei kokiais tikslais norėjo tai daryti.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Amdrius

Gerule zmonele!

XXXX

Labai paprasta yra pardavime priedelis ...pasijungi prie guglo,ir parodo kur tavo automobilis,tas yra ypac kai turi nauja masina ,priedelio maitinimas nepriklauso nuo auto 12V. ,maitinasi nuo mini bateriju ir veikia 6 menesius.

galvoju pati

pasistate dabar santazuoja

SUSIJUSIOS NAUJIENOS