Klaipėdoje iš dviejų automobilių pavogti vairai ir multimedija | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOJE IŠ DVIEJŲ AUTOMOBILIŲ PAVOGTI VAIRAI IR MULTIMEDIJA

Klaipėdos pakraščiuose ir priemiesčiuose nuosavus namus turintieji vėl gyvena nerimo nuotaikomis – vagys sukinėjasi ne tik šių kvartalų gatvelėse, bet ir kiemuose.

Pirmadienį, apie 6 val. ryto, Klemiškės gatvėje gyvenantis žmogus savo namo kieme rado vagių nusiaubtą automobilį. Nors mašina stovėjo netoli namo, šeimininkas neišgirdo, kaip naktį dužo jo „BMW X5“ galinių durelių langas.

Išdaužęs jį vagis įsibrovė į saloną ir išmontavo vairą, multimedijos įrangą ir automobilio valdymo bloką.

Nukentėjusysis patirtą žalą įvertino 1,5 tūkst. eurų.

Po poros valandų paaiškėjo, kad nusikaltėlis tąnakt darbavosi ir netoliese esančios Karališkių gatvės kieme.

Čia buvo įvykdytas analogiškas nusikaltimas – automobilio „BMW X5“ taip pat buvo išdaužtas langas, pavogtas vairas, multimedijos įranga ir nuardyta apdaila.

Šios mašinos šeimininkas nurodė, kad jam padarytas nuostolis siekia 9 tūkst. eurų.

Brangių automobilių detalių vagystės jau kelerius metus nenutrūkstamai vykdomos visoje Lietuvoje.

Panašių vagysčių metu padaryta žala nesiekia 12 tūkst. eurų, todėl jas turėtų tirti teritoriniai policijos komisariatai. Suprasdami šių nusikaltimų mastą ir įtardami, kad čia veikia nusikaltėlių grupė, Klaipėdos apskrities policijos komisariato vadovai pavedė padėti tirti juos Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnams.

Kol kas apie tokių tyrimų rezultatus pareigūnai kalba mįslėmis, teigdami, jog ne viskas vyksta taip greitai, kaip norėtųsi, kad esama žinių, kas šiuos nusikaltimus daro, bet reikia surinkti nepaneigiamų įrodymų.

Dažniausiai kriminalistai teigia, kad tai „gastroliuojančių“ nusikaltėlių darbai, gali būti, kad šie vagys gyvena net ne Lietuvoje, bet veikia padedami mūsų šalies nusikaltėlių.

Kol kas šios dvi vagystės Klaipėdos pakraštyje nesiejamos su vėl prasidėjusiomis vagystėmis iš privačių namų priemiestyje. Neseniai Purmaliuose ir Slengiuose išdaužę durų stiklus vagys įsibrovė į du namus ir pagrobė pinigų. Vagysčių iš mašinų ir gyvenamųjų namų tikslas ir braižas skiriasi.

Klaipėdos rajono policijos komisariato viršininkas Ramūnas Stasiulis teigė, kad gyventojai patys vis labiau rūpinasi savo būsto apsauga, įsirengia signalizaciją, buriasi į saugios kaimynystės grupes, dalijasi žiniomis apie įtartinus asmenis.

R. Stasiulis pabrėžė, kad gyvenamųjų namų kvartalams skiriamas ypatingas dėmesys, patruliuojantys pareigūnai jų gatvelėmis važiuoja vis dažniau.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Tulis

Pradėtas tyrimas o tiksliau turi skambėti užregistruota, nei juo gaudys nei kas pagaus tuos vagis

skiep

integruojas 'pabegeliai' nuo karo.

Tam Spragilai

Kas juos gaudys? Gaus naujus auto, porą mėnesių mokiniais juos vairuoti,kaip ukrainiečiai būsimus tankus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS