Klaipėdoje siautėjantys jauni plėšikai vis dar nepagauti | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOJE SIAUTĖJANTYS JAUNI PLĖŠIKAI VIS DAR NEPAGAUTI

Panašu, kad pietinėje miesto pusėje veikia du nusikaltėliai, aukomis jie renkasi vyresnio amžiaus žmones, tikėdamiesi, kad šie negalės pasipriešinti.

Brutalūs nusikaltimai padažnėjo maždaug rugsėjo pradžioje. Dažną dieną kriminalinių įvykių suvestinėje skelbiama apie nukentėjusias senjores, dažniausiai iš jų atimamos rankinės vėliau randamos numestos. Plėšikus domina tik pinigai ir banko kortelės.

Panašiai atsitiko ir penktadienį apie 18.30 val. Šiaulių gatvėje.

72 metų moteris nukentėjo prie namo laiptinės. Nepažįstamas vyras pavogė jos rankinę, kurioje buvo viso labo 32 eurai, dokumentas bei nuolaidų kortelės. Nukentėjusioji vėliau nurodė patyrusi 57 eurų žalą.

Tuo metu, kai miesto policijos komisariato pareigūnai tikina netrukus sugausiantys nusikaltėlius, jie toliau vykdo nusikaltimus, o prokurorai nusprendė įspėti klaipėdiečius dėl gresiančio pavojaus.

Daugelio šių nusikaltimų tyrimus kontroliuojanti ir koordinuojanti Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorė Kristina Prialgauskienė teigė, kad nusikaltėliai tikslingai pasirenka pagyvenusius asmenis, manydami, jog šie negalės pasipriešinti užpuolikams.

„Iš turimų duomenų matyti, jog įtariamieji gal būt stebi savo aukas prie miesto parduotuvių bei bankomatų, juos seka. Rekomenduotina senyvo amžiaus gyventojams nevaikščioti vieniems, stebėti aplinką bei išlikti budriems prie bankomatų“, – patarė prokurorė.

Ne viena auka buvo apiplėšta vidury dienos, kai bet kurią akimirką nusikaltėlius gali pastebėti liudininkai.

Iš turimų duomenų matyti, jog įtariamieji gal būt stebi savo aukas prie miesto parduotuvių bei bankomatų, juos seka.

Prokuratūros pranešime išvardyti nusikaltimai, kuriuos galėjo įvykdyti tie patys asmenys. Ne vienas nukentėjęs žmogus minėjo, kad nusikaltėlių buvo du ir kad jie gali būti labai jauno amžiaus, galbūt net nepilnamečiai. Tiesa, nukentėjusiųjų pasakojimai apie plėšikus kiek skiriasi. Ar tai reiškia, kad pietinėje miesto pusėje plėšikauja daugiau nei du asmenys, o gal pagyvenusiems žmonėms sunku tiksliai apibūdinti skriaudikus.

Prokuratūros pranešime minimi keli nusikaltimai.

Rugsėjo 2 dieną į pareigūnus kreipėsi 66-erių metų vyras, kuris nurodė, jog prie jo priėjęs nepažįstamas asmuo paprašė pavaišinti cigarete. Klaipėdiečiui traukiant iš pakelio cigaretes nepažįstamas vyras išplėšė iš nukentėjusiojo rankos piniginę ir pabėgo. Nukentėjęs klaipėdietis pastebėjo, kad po šio incidento iš karto buvo pasinaudota jo banko kortele, iš jo banko sąskaitos buvo nuskaičiuota 90 eurų.

Spalio 4 dieną miesto policijos pareigūnams pranešta, kad apie 10 val. prie vieno prekybos centro Debreceno gatvėje nukentėjo 81-erių metų moteris. Nepažįstamas vyras pagrobė jos piniginę, kurioje buvo ką tik bankomate išsigryninti 400 eurų. Tamsiais rūbais apsirengęs 20–30 metų įtariamasis pabėgo.

Panašus įvykis fiksuotas ir spalio 9 dieną Naujakiemio gatvėje, kai nepažįstamasis iš 79-erių moters rankų išplėšė rankinę. Joje buvo apie 100 eurų, išmanusis telefonas, banko kortelė. Įvykio metu moteriai lūžo delnakaulis.

Spalio 12 dieną į uostamiesčio pareigūnus kreipėsi 82-ejų metų klaipėdietė. Prie jos iš nugaros pribėgo du vaikinai ir pavogė jos rankinę, kurioje buvo telefonas, piniginė, buto raktais ir kiti asmeniniai daiktai.

Po kelių valandų sulaukta dar vieno pranešimo apie analogišką nusikaltimą. 77-erių metų pranešėja teigė, jog pėsčiųjų take nepažįstamas vyras ją pastūmė, ji nugriuvo, o nusikaltėlis pavogė rankinę, kurioje buvo 580 eurų.

Spalio 17 dieną apie 21 val. Minijos gatvėje, prie parduotuvės, nepažįstamas vyras kelis kartus trenkė 66 metų vyrui, jį pargriovė ir pagrobė 300 eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Policijai

Gal čia vel tas padla narkomanas Sergei Tiuitikov darbojasi? Rajonas ir grobimu budas atitinka minetus atvejus.

elena

stai kaip dirba musu policija o jeigu butu kameros tai taip nebutu bet pinigu tam nera yra tik ukrainai europos salyse kas 200 metru kameros ir jie nepraso zmoniu pagalbos patys randa ir labai greitai nors ten taip nera kad is bobuciu atiminetu rankines

2 mėn plėšia žmones o ką policija? Tapusi neįgali.. Vyresnius su patirtim dėka pertvarkų išvarė, o atėjusiems 18-likiniams rūpi tik algos daugiau gaut, bet ne bobučių bėdos ir pagaut plėšikus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS