Klaipėdoje smurtavo ne tik girti vyrai: areštinėje – ir moteris | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOJE SMURTAVO NE TIK GIRTI VYRAI: AREŠTINĖJE – IR MOTERIS

Artėjant savaitgaliui, Klaipėdos policijos pareigūnai per pusantros valandos tris kartus buvo kviesti dėl smurto. Viešoje vietoje, bare senamiestyje, agresyviai elgėsi nenustatytas vyras, o dviem atvejais smurtauta artimoje aplinkoje.

Ketvirtadienio vakarą, apie 21 val., Baltijos prospekte, namo kieme, ant žemės rasta sužalota 64 m. moteris, kuri paguldyta į ligoninę.

Sužalotoji paaiškino, kad ji buvo išstumta iš buto. 38-erių įtariamasis, kuriam nustatytas 2,63 prom. neblaivumas, uždarytas į areštinę.

Po valandos, apie 22 val., policininkai buvo iškviesti į I. Simonaitytės gatvę, kur bute konflikto metu 40-ies moteris sužalojo 1979 m. gimusį vyrą, kuris paguldytas į ligoninę, o moteris atsidūrė areštinėje.

Pareigūnai jai nustatė 2,86 prom. neblaivumą.

Abiem atvejais pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 140 str. 2 d., pagal kurį tas, „kas mušdamas ar kitaip smurtaudamas sukėlė žmogui fizinį skausmą arba nežymiai jį sužalojo ar trumpam susargdino artimą giminaitį ar šeimos narį, baudžiamas viešaisiais darbais arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų“.

Vadinasi, abiem atvejais smurtauta artimoje aplinkoje.

Dar mažiau nei po pusvalandžio pareigūnai iškviesti į Žvejų g., kur bare nežinomas vyras, viešoje vietoje, matant kitiems baro lankytojams, triukšmavo, elgėsi įžūliai, agresyviai, spardė baro inventorių.

Galimas dalykas, metė nenustatytą daiktą ir sužalojo pusamžę baro klientę, kuri medikų pagalbos atsisakė.

Įtariamasis iš įvykio vietos pasišalino. Pradėtas tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Paslikas

Ypač prisilakdavo tarybinės moterys per tarybinių moterų dieną. Už mėnesio tikrinsim , ar daug dar liko tarybinių.

Taip,

semantika. Kuo skiriasi NEBLAIVUMAS nuo GIRTUMO? Ar kaip NEKVAILUMAS nuo PROTINGUMO, ar kitaip? Ir kas tas "smurtas", kuo skiriasi nuo peštynių?

Šiais laikais

Moterys dar daugiau dmurtauja, didesnės agresorės. Tik vyrai nelinkę skūstis. Juk jų posakis būdavo- ar tokį bulių, arklį sumuši.? O iš tiesų pliekia viskuo kas į ranką pakliūna. Ir pareigūnai dar dažnai užstoja moteris. Bet jie objektyvesni už prokurores ir teisėjas, kurios dažnai sprendimus priima būtent pagal lytį.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS