Klaipėdietė patikėjo sukčiais: išviliojo daugiau nei 48 tūkst. eurų | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDIETĖ PATIKĖJO SUKČIAIS: IŠVILIOJO DAUGIAU NEI 48 TŪKST. EURŲ

Nepažįstami žmonės įkalbėjo pagyvenusią klaipėdietę investuoti savo pinigus. Patiklumas jai kainavo per 48 tūkst. eurų.

68-erių uostamiesčio gyventoja į policiją kreipėsi rugpjūčio 5-osios vakare. Moteris pranešė buvusi apgauta ir praradusi 48 282 eurus.

Detaliau pasakodama apie įvykius, ji dėstė, kad nuo birželio 22 iki liepos 17 dienos pasidavė gundymui investuoti.

Kodėl klaipėdietė taip vėlai kreipėsi į pareigūnus, policijos atstovai nepaaiškino.

Rusakalbė moteris, kaip ir daugybė kitų mūsų šalies gyventojų pastaruoju metu, sulaukė skambučio į savo mobiliojo ryšio telefoną.

Ne vienas taip kalbintas žmogus prisimena įkyrų kalbinimą nelaikyti santaupų bankuose ar namuose, verčiau investuoti juos į akcijas ir taip per trumpą laiką uždirbti nemažą pelną.

Sukčiavimo atvejį tirti ėmęsi pareigūnai pripažįsta, kad tarptautiniai tyrimai yra lėti ir ne visada rezultatyvūs. Jeigu apgavikai veiktų Lietuvoje, juos demaskuoti būtų kur kas lengviau.

Dažniausiai skambinama iš Latvijos arba Estijos, su pašnekovais skambinantys kalba rusiškai ir įkyriai juos atakuoja. Tik labai kategoriškas pokalbio nutraukimas apsaugo nuo įkyruolių ir apgavikų atakų.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Investuotojas

Man ir siūlė investuoti:))) Minimali suma - 10000 eurų. Žadėjo greitą ir labai pelningą pinigų grąžą:))))) Aš sutikau:))) Tik tam šuleriui sakau - problema, kad aš neturiu 10000. Susitariam- tu man tiek paskolini , o aš tau atiduosiu 20000:))))))) Pokalbis baigėsi abipusiu vienas kitam žinomų krypčių palinkėjimu:)))))))) Skambino lietuvišku numeriu, bet bendravome rušiškai:)))))

R

Dabar seniems zmones tureti reikalu bankuose sudetinga. Ne visi ikerta ta elektronine bankinikyste. Tai ir laiko namuose.....

Žmonės mastykite.

Dar tokių kvailų ž,omių yra.Nesvarbu ar taupė ar pardavė kažką,bet klausytis telefonų kažkokių sukčių paistalų tai jau žodžių nebėra.Nemanau,kad neturi televizoriaus ar radijo ,kad nežinotų apie sukčius.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS