Klaipėdoje – vertingų daiktų žymėjimas | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOJE – VERTINGŲ DAIKTŲ ŽYMĖJIMAS

  • 0

Daugiausiai vagysčių registruojama gegužės-rugpjūčio mėnesiais. Per šį laikotarpį įvyksta daug dviračių vagysčių. Ilgapirščius labiausiai vilioja brangūs ir paklausūs daiktai. Pareigūnai pradeda vykdyti daiktų žymėjimo akcijas.

Renginyje skirtame Saugaus eismo dienai paminėti, kuris vyko prekybos centre „Akropolis“, pareigūnai žymėjo daiktus. Iš viso buvo paženklinta apie 30 daiktų. Pareigūnai džiaugėsi, kad buvo sulaukta interesantų, norinčių pasižymėti vertingus daiktus.

Gyventojams policija primena, kad galima žymėti visus vertingesnius ar brangesnius daiktus: kompiuterius, vaizdo ir garso techniką, fotoaparatus, mobiliojo ryšio telefonus, automobilių magnetolas ir kt. Daiktai žymimi specialiu žymekliu ir yra matomi tik apšvietus specialiu prietaisu. Žymėjimo panaikinti negalima.

Didesni metaliniai daiktai žymimi specialia graviravimo įranga. Šiuo prietaisu pareigūnai dažniausiai žymi dviračius, motorolerius, įvairius įrankius ar prietaisus. Šiuos duomenis suveda į duomenų sistemą.

Jei nutiktų taip, kad daiktas būtų pavogtas, būtų kur kas paprasčiau identifikuoti daikto šeimininką bei grąžinti jam turtą.

Policijos pareigūnai ragina miesto gyventojus žymėti brangesnius daiktus. Tai galima padaryti atvykus į Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos tarnybos Prevencijos skyrių, esantį Tilžės g. 34, Klaipėda prieš tai užsiregistravus telefonu: 8-700 62092.

Lietuvoje veikia nemokama iniciatyva, kaip apsaugoti savo turtą nuo vagysčių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS