Klaipėdos kriminalistai sulaikė plėšikus | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS KRIMINALISTAI SULAIKĖ PLĖŠIKUS

  • 7

Klaipėdos kriminalinės policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai baigė tris ikiteisminius plėšimų tyrimus ir perdavė šias bylas teismui.

Visi tyrimai baigti kaltinamaisiais aktais dėl sunkių nusikaltimų, ne vienu atveju – jau ne po kartą teistų įtariamųjų atžvilgiu. Pastebėta tendencija, kad visi nusikaltimai įvykdyti kaltininkams būnant apsvaigus nuo alkoholio.

Vasario pabaigoje įvykdžius net tris plėšimus Plungėje, V. Mačernio g. daugiabutyje, kaltinami trys 1998-2002 m. gimę vaikinai, iš kurių vienas nepilnametis. Visi trys, būdami apsvaigę nuo alkoholio ir jo pritrūkę, sumanė nakties metu alkoholio atsargas pasipildyti pas minėto namo gyventojus.  Neturėdami pinigų, iš trijų nukentėjusiųjų, panaudoję fizinį smurtą ir grasinę susidorojimu, kaltinamieji pagrobė virš 300 eurų vertės įvairų turtą, tarp jo ir alkoholį. Iš trijų įtariamųjų vienas - 1998 m. gimęs, jau anksčiau teistas 4 kartus už analogiškus nusikaltimus. Greito policijos pareigūnų  reagavimo dėka didžioji dalis daiktų rasta ir grąžinta nukentėjusiesiems.

Kovo viduryje vieno Bandužių g. Klaipėdoje namo bute, pagrasinęs peiliu ir atėmęs nešiojamąjį kompiuterį ir mobiliojo ryšio telefoną (abu virš 200 eurų vertės) kaltinamas nukentėjusiojo anksčiau matytas 1995 m. gimęs klaipėdietis. Tyrimo metu pareigūnai ne tik rado ir nukentėjusiajam grąžino pagrobtą turtą, bet ir nusikaltimo įrankį – peilį, kurį kaltininkas, slėpdamas įvykio aplinkybes, melagingai nurodė išmetęs.

Trečioji byla policijos buvo pradėta balandžio viduryje po Klaipėdoje, prie Naujojo turgaus, įvykdyto plėšimo. Jo metu įtariamasis, 1996 m. gimęs vaikinas, pagrobęs 140 eurų vertės nukentėjusiojo išmanųjį telefoną, panaudojo ir žmogui sužaloti pritaikytą daiktą, kastetą. Už neteisėtą disponavimą juo kaltinamasis taip pat traukiamas atsakomybėn. Tyrėjų telefonas surastas ir grąžintas nukentėjusiajam. Už plėšimus ir kūno sužalojimus kaltinamasis jau teistas 6 kartus. Jis suimtas trims mėnesiams.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

eu

nebutu litwa .. maloketkos jau po 5 6 kartus teisti .. uz vagystes kuno suzalojimus .. toliau kiek viena diena sukasi .. aisku gi cia tau ne kaseka rukit but prigautam su puse gramo ir kalejmas gresia ... cia marozai jiem viskas galima .. bananu salys 100%

Cia

Fake news cia

linčo teismas anksčiau ar vėliau išlįs

kur tų dūchų snukiai nesuprantu? laukiam kol 5 kartą teis?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS