Klaipėdos rajono ūkininkas paliko nemalonią dovanėlę: asfaltą užteršė mėšlu | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS RAJONO ŪKININKAS PALIKO NEMALONIĄ DOVANĖLĘ: ASFALTĄ UŽTERŠĖ MĖŠLU

Vienas Klaipėdos rajono ūkininkas vairuotojams paliko nemalonią dovanėlę. Kelyje Dovilai–Kiškėnai ūkininko traktorius mėšlu užteršė rajoninį kelią.

Vietos gyventojo technikos paliktos vėžės ant asfalto atsirado dar pirmadienį. Nors kelio dangos ir aplinkos nevalia teršti niekam, mėšlo provėžos ant šio kelio tebebuvo ir antradienio rytą.

Provėžos atsirado ties Birbinčių kaime registruotu žvyro karjeru. Tačiau vėžės rodo, kad mėšlo kratytuvas suko į laukus.

Klaipėdos rajono Viešosios tvarkos skyriaus vyriausiasis specialistas Algirdas Vaitkus tikino, jog kol kas informacijos apie užterštą kelią nebuvo gavęs.

Kelias juk nėra tręšiamas mėšlu.

"Ar asfaltas? Reikia nuvažiuoti ir pasižiūrėti. Laikantis eismo taisyklių, krovinys transporto priemonėje turi būti uždengtas taip, kad nekristų, neterštų kelio ir aplinkos. Čia jau policija baustų. Bet yra ir savivaldybės viešosios tvarkos taisyklės. Negalima šiukšlinti ir teršti kelio. Transportas neturi būti perkrautas. Kelias juk nėra tręšiamas mėšlu. Laukai tręšiami", – sakė A.Vaitkus.

Visuomeninius kelius teršti draudžia Kelių eismo taisyklės. Administracinių nusižengimų kodekso 459 straipsnio "Eismo saugumo reikalavimų automobilių keliuose pažeidimas" 7 dalis numato, kad automobilių kelių, kelio statinių, įrenginių ar kelių eismo techninių reguliavimo priemonių sugadinimas, važiavimas asfalto danga vikšriniu transportu, kliūčių eismui keliuose sudarymas, kelio dangos užteršimas užtraukia baudą nuo 300 iki 560 eurų.

Šiame Dovilai–Kiškėnai kelyje panašių incidentų jau yra buvę. Prieš keletą metų vieno jauno vairuotojo automobilis nuskriejo į griovį, nulauždamas kelio sankasas skiriančius atitvarus.

Nors tąkart vairuotojui teko atlyginti žalą už nuniokotą kelio įrangą, jaunuolio priekaištų, jog danga buvo slidi dėl ūkininkų sunkiosios technikos palikto purvo, nelabai kas norėjo girdėti.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

As

Asta prostitute

Anonimas

Suske ona galetu su savo valymo firma tuos ratus ir plauti.

Aris

Tai iš tikro didelė problema ir ūkininkams,ir vairuotojams. Kaip nuo mėšlo krūvos ir iš laukų išvažiuoti švariais ratais,technika? Neįmanoma. Gal reiktų abiejuose vietuose pasistatyti po cisterną su vandeniu ir ,, kercheriu" kad galėtum apiplauti techniką? Bet vargu ar koks ūkininkas per darbymetį tuo užsiims. Iš kitos pusės man kaip vairuotojui yra tekę ne kartą važiuoti tokiu tikraja to žodžio prasme apšiktu keliu. Jausmas irgi šūdinas slidu,o ir mašina palieka kaip pati mėšlą vežusi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS