Klaipėdos savivaldybėje susirūpinta nepilnamečių nusikalstamoms veikomis | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS SAVIVALDYBĖJE SUSIRŪPINTA NEPILNAMEČIŲ NUSIKALSTAMOMS VEIKOMIS

  • 26

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijoje antradienį vykusiame pasitarime nuspręsta daugiau dėmesio skirti nepilnamečių nusikalstamoms veikoms.

Savivaldybės išplatintame pranešime teigiama, kad pasitarimas suorganizuotas reaguojant į viešumoje pasirodančią informaciją apie galbūt besiformuojančias jaunimo grupuotes ir nepilnamečių daromas nusikalstamas veikas.

„Ypatingai svarbu nelikti abejingiems. Kviečiu visus tėvus, kiekvieną miestietį netylėti, kai patiriama skriauda ir pranešti policijai arba Klaipėdos miesto savivaldybės tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatorei“, – pranešime cituojamas savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Kviečiu visus tėvus, kiekvieną miestietį netylėti, kai patiriama skriauda ir pranešti policijai arba Klaipėdos miesto savivaldybės tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatorei.

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas BNS sakė, kad susidariusi situacija yra vertinama labai rimtai ir atsakingai.

„Pirmiausiai (...) sieksime išsiaiškinti, kiek šis reiškinys yra pažengęs, kiek reikia daryti, kad užkirstume kelią bet kokioms apraiškoms ateityje“, – kalbėjo meras.

Pasitarime dalyvavo uostamiesčio policijos, Šeimos ir vaiko gerovės centro, bendrojo ugdymo mokyklų, savivaldybės administracijos atstovai.

Pranešime teigiama, kad susitarta, kokias papildomas priemones taikys kiekviena atsakinga institucija, kad nepasikartotų tokia situacija, kuri buvo prie Sendvario progimnazijos.

„Policijos atstovai informavo apie tai, kad yra koreguojami pareigūnų patruliavimo maršrutai, atsižvelgiant į gautus pranešimus. Taip pat svarstyta galimybė pasitelkti vaizdo kamerų duomenis svarstant kiekvieną pranešimą“, – rašoma pranešime.

Žiniasklaida skelbė, kad tėvai ir mokyklų vadovai pasakoja, kad nevaldomi paaugliai veržiasi į uostamiesčio mokyklų teritorijas, reketuoja vaikus, juos muša.

Apie tai, kad Klaipėdos Sendvario progimnazijos moksleivius terorizuoja 14-16 metų paaugliai, portalas klaipėda.diena.lt rašė rugsėjo 30 d. Ši paauglių gauja siaučia visoje Klaipėdoje, ji - viso miesto siaubas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (26)

mieli klaipedieciai

vykit po velniu ta vagiu gaujos mera, jei nesugeba tvarkytis su miestu,su saugumu mieste,o tu ,ala mere ,galetum pats eiti nx is posto,nes esi sudo vietoj.

skvernas

Atsiprašysiu, o ką veikią Viešosios tvarkos skyriaus žaliūkai? Juk dalis policijos funkcijų seniai jiems deleguota. Ką, negali patruliuoti prie mokyklų? Bijo? Tik plikas bobutes, kurios Melnragėje po mero langais deginasi, drąsūs gaudyti?

Anonimas

Antraste neatitinka tikroves, nes vakar per TV vaiku teises pasake, kad nieko nezino, dabar suzinojo is ziniaklaidos. Tai kaip savivaldybes vaiku teises dirba, su kuo bendradarbiauja.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS