Klausimai po tragedijos: ar žuvęs pareigūnas vilkėjo neperšaunamą liemenę? | KaunoDiena.lt

KLAUSIMAI PO TRAGEDIJOS: AR ŽUVĘS PAREIGŪNAS VILKĖJO NEPERŠAUNAMĄ LIEMENĘ?

Po tragedijos Mažeikių rajone, kai penktadienį buvo nušautas į iškvietimą atvykęs pareigūnas, kilo esminis klausimas, ar jis vilkėjo neperšaunamą liemenę. Policijos departamento atstovų teigimu, kaip tik tai dabar ir aiškinamasi.

Mažeikių rajone, Birbiliškės kaime, penktadienį, gegužės 29 dieną, ginkluotas vyras nušovė 40 metų policijos pareigūną bei sužalojo jo kolegę.

Mirtina nelaimė įvyko, tikrinant gautą informaciją apie degantį namą ir smurtaujantį vyrą, kuris į jo namus atvykusius patrulius pasitiko šūviais.

Po kurio laiko gaisravietėje aptiktas sudegusio žmogaus kūnas, nustatyta, jog tai – įtariamasis, 1968 metais gimęs S.B.

Po pareigūno žūties kilo esminis klausimas – ar policininkas dėvėjo neperšaunamą liemenę?

Žinoma tiek, kad tokia liemenė jam buvo išduota. Pirminiais duomenimis, policininkas buvo mirtinai pašautas į krūtinę.

“Atliekamas tarnybinis patikrinimas, kuris gali užtrukti apie mėnesį. Tuo pačiu aiškinamasi, ar žuvęs pareigūnas vilkėjo neperšaunamą liemenę, tačiau tai paaiškės netrukus. Žinoma tiek, kad tokia liemenė jam buvo išduota. Pirminiais duomenimis, policininkas buvo mirtinai pašautas į krūtinę. Jo kolegė, kuri taip pat sužeista per išpuolį, neperšaunamą liemenę vilkėjo”, – patikslino Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

Tarsi nujausdamas nelaimę, kone išvakarėse apie pareigūnų apsaugos priemonių būtinybę savo socialiniame tinkle parašė buvęs policijos generalinis komisaras Linas Pernavas, kuris akcentavo, jog pareigūnams būtina save apsaugoti dėvint neperšaunamas liemenes, nes niekada negalima žinoti, kada kas nors paleis mirtiną kulką.

„Vakar su kolegomis britų policininkais diskutavome apie policininkų fizinį-kovinį parengimą, aprūpinimą specialiosiomis priemonėmis ir ypatingai apie būtinybę dėvėti neperšaunamas liemenes. Ir eilinį kartą priėjome prie išvados, kad neperšaunamos liemenės yra būtinos“, – rašė L. Pernavas.

Pasak buvusio policijos generalinio komisaro, nesvarbu, kad neperšaunamas liemenes dėvėti nėra patogu, nes jos varžo judesius, su jomis karšta ir, kad policininkams ginklu priešinamasi ne kasdien.

„Niekas niekada nežino, kada kažkas pasipriešins, kada pabandys panaudoti kažkokį ginklą prieš policininką. Štai, tokią mačetę vakar vienas iš mano kalbintų policininkų surado ir paėmė Londone pas vieną iš grupės įtartinų paauglių“, – akcentavo L.Pernavas, pateikdamas vaizdinį įrodymą, jog grėsmė iš tiesų būna reali.

Rašyti komentarą
Komentarai (44)

MArijus

Po ilgos pertraukos netyčia perskaičiau straipsnį. Ir pasibaisėjau žurnalistika... Iš praeityje skaitytų straipsnių ir šio - Manau, kad silpni ir neprotingi žmonės- jokioje srityje nesugebėję savęs surasti tampa žurnalistais ir savo idiotiška nuomone pradeda dalintis viešai per Žiniasklaidos priemones. Ar taip sunku žurnalistu besivadinančiam žmogui paskambinti į ginklų fondą, pasikonsultuoti su ekspertais kas tas Mosinas, kas ta neperšaunama liemenė. Kokias naudoja Policija? Tada protingai pateikti komentarus ir šaltinius straipsnyje. Nusivyliau žurnalistika, manau kad tai veikiausiai gali būti ypatingai žemo atlygio darbai, kur darbuotojų kompetencija yra retai nesutinkama.

Žinoma

užuojauta atrimiesiems bet kam čia per visą lietuvą eina liarmas? Pamanyk atsitikimas ka neatsargus pareigunas iškeliavo ten kur visi būsim..Tokiam darbe dirbo.

Samosa

Nuo kada karabino "Mosin" kulka apsaugo neperšaunama liemenė? Po šūvio lieka ištisinė skylė.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS