Kyšį už suklastotą įrašą apie COVID-19 skiepą davęs vyras lieka nubaustas bauda | KaunoDiena.lt

KYŠĮ UŽ SUKLASTOTĄ ĮRAŠĄ APIE COVID-19 SKIEPĄ DAVĘS VYRAS LIEKA NUBAUSTAS BAUDA

Klaipėdos apygardos teismas paliko galioti 6 tūkst. eurų baudą, skirtą vyrui už medicinos darbuotojo papirkimą, siekiant neteisėto įrašymo į pasiskiepijusių COVID-19 vakcina asmenų sąrašą.

Kaip pranešė prokuratūra, pirmadienį teisėjų kolegija konstatavo, jog pirmosios instancijos teismas, įvertinęs visų byloje esančių įrodymų visumą, tinkamai vadovavosi Baudžiamojo proceso kodekso nuostatomis ir padarė pagrįstą išvadą, jog A. J. padarė jam inkriminuojamą nusikaltimą.

50 eurų kyšis konfiskuotas.

„Šioje byloje priimti teismų sprendimai parodo, kad korupcinį nusikaltimą galima įrodyti ne tik teisėsaugos institucijoms tiesiogiai užfiksavus kyšio perdavimo faktą, bet ir įvertinus bylos medžiagos visumą“, – pranešime sakė valstybinį kaltinimą palaikiusi Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus vyriausioji prokurorė Inga Mačiulienė.

Byloje nustatyta, kad A. J. pernai rugpjūčio 24 dieną Klaipėdos vakcinacijos centre pasiūlė ir davė 50 eurų kyšį šio centro slaugytojai.

Pinigai buvo duoti už tai, kad ji neskiepytų A. J. COVID-19 vakcina, tačiau medicininiuose dokumentuose padarytų įrašą apie „Moderna“ vakcinos pirmos dozės suleidimą.

A. J. kaltės dėl kyšio davimo slaugytojai nepripažino. Jis neneigė, kad minėtą dieną jis atvyko į vakcinacijos centrą ir registratūroje užsiregistravo „Modernos“ vakcinai. Švarko kišenėje turėjo grynųjų pinigų, kurie esą įsivėlė į pasą.

Užėjus į kabiną ir slaugytojai paprašius pateikti registracijos taloną bei asmens dokumentą, padavė pasą, kuriame buvo 50 eurų. Slaugytoja paklausė: „pinigai mano ar jūsų?“.

A. J. atsakius, kad pinigai jo, slaugytoja pinigus grąžino. Tada pamatė švirkštą ir jam pasidarė bloga. Slaugytojai pasiteiravus, ar viskas gerai, jis pasakė, kad negerai jaučiasi ir dabar nesiskiepys. Kai nuėjo į registratūrą atšaukti skiepo, jam vis dar buvo negera, todėl registratūroje buvusi darbuotoja pamatavo kraujospūdį ir liepė pasėdėti salėje, kol pasijus geriau. A. J. teigimu, 50 eurų pase slaugytojai sudarė įspūdį, kad jis nori įsigyti skiepo įrašą už pinigus.

Vis dėlto teismai, išanalizavę byloje surinktų įrodymų visumą, A. J. versiją, kad pinigai pase atsidūrė atsitiktinai, atmetė kaip neatitinkančią ir paneigtą kitų liudytojų parodymais, tarp jų ir pačios slaugytojos I. T.

Ji nurodė, jog A. J. bandė susitarti su ja dėl vakcinos nesuleidimo, padarant įrašą medicininiuose dokumentuose.

Teisėsauga kaltinamojo telefone aptiko siunčiamas žinutes ir vaizdo įrašus, kuriuose neigiamai traktuojama informacija apie skiepus žmogaus sveikatai.

Be to, kad su A. J. kilo nesutarimų dėl pastarojo reakcijos – nepritarimo skiepams nuo COVID-19, patvirtino ir kaltinamojo draugai.

Šį ikiteisminį tyrimą atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Klaipėdos valdyba gavusi Klaipėdos vakcinavimo centro darbuotojų informaciją apie papirkimo atvejį. Tyrimą kontroliavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikė Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Aa

Net teismas išaiškino, kad jei pandemija atšaukta, nebėra prasmės nagrinėti ir to, kas per ją vyko. Dvigubi standartai?

fas fas

taigi KT landzberginis teismas aiskino jei nevyksta pandemija visi skundai paduoti per pandemija i teisma nebegalioja, tai ir cia taip pat turetu buti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS