Lietuvą užplūdo brangių automobilių katalizatorių vagys: veikiama greitai ir tyliai | KaunoDiena.lt

LIETUVĄ UŽPLŪDO BRANGIŲ AUTOMOBILIŲ KATALIZATORIŲ VAGYS: VEIKIAMA GREITAI IR TYLIAI

  • 9

Lietuvą užplūdo brangių automobilių katalizatorių vagys. Vien Klaipėdoje per porą naktų jie išpjovė penkių mašinų prietaisus, neutralizuojančius išmetamąsias dujas iš degimo sistemos.

Ketvirtadienį į uostamiesčio pareigūnus kreipėsi trys nukentėjusieji, trečiadienį – dar du žalą patyrę asmenys.

Neabejojama, kad vagys pasiruošia savo juodam darbui. Jie apžiūri kiemus ir automobilių aikšteles, kur laikomos mašinos. Veikiama greitai ir tyliai. Apie tai byloja nusikaltimų geografija.

Paskutiniąją birželio dieną katalizatoriai buvo išpjauti pagrindinėje miesto gatvėje įrengtoje aikštelėje stovėjusiam automobiliui „Toyota Prius“, kurios savininkas nurodė patyręs 400 eurų nuostolį. Tą pačią dieną į policiją kreipėsi Kretingos gatvės daugiabučio namo kieme savo „Lexus“ markės automobilį laikęs žmogus. Jis pajuto, kad nebėra katalizatoriaus ir nurodė tūkstančio eurų žalą. Ketvirtadienį vakare pranešta apie vagystę iš dar vieno „Toyota Prius“, stovėjusio Herkaus Manto gatvės viename kiemų. Žala siekia 600 eurų.

Trečiadienį analogiškas nusikaltimas įvykdytas Naujakiemio gatvėje. Automobilio „Lexus RX 400H“ katalizatorius vertinamas tūkstančiu eurų.

O Smiltelės gatvėje „Lexus RX 400H“ savininkas pranešė patyręs 1,5 tūkst. eurų nuostolį.

Šių detalių vagys siautėja ne tik Klaipėdoje, apie tokias pat vagystes praneša ir Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai. Sostinėje vagims taip pat rūpi „Lexus“ markės automobilių katalizatoriai, kainuojantys per tūkstantį eurų.

Esama įtarimų, kad šias vagystes vykdo užsieniečiai. Pareigūnai viliasi šiuos nusikaltėlius demaskuoti.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

pagarba hiebrytei

jei ne sunku ar galėtumėt taip praeidami vietiniams valdžiašūdžiams visokiems merams ir valdžiagavnadamams o dar geriau mentovskės nieko nedirbančiam komisarėliam, kuriems atsegat už sklandu darbą, prišikt prie durų, paskambint ir pabėgti

Greičiausiai

ne iš gero gyvenimo... Bet kita vertus, kaip anadien rašė, kad lietuviai labai gerai gyvena ir laimingėja..!

Kostas

vakar Rasytes gatve vaziavau ziuriu masina ant plytu stovi,tai ka jau net padangas vagia ,aukos
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS