Lietuvoje laivus stačiusią Kipro įmonę pasivijo 1,6 mln. litų skola biudžetui | KaunoDiena.lt

LIETUVOJE LAIVUS STAČIUSIĄ KIPRO ĮMONĘ PASIVIJO 1,6 MLN. LITŲ SKOLA BIUDŽETUI

  • 0

Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija išaiškino Kipre registruotą bendrovę, kuri siekdama išvengti mokesčių dvejus metus delsė registruoti užsienio buveinę Lietuvoje.

Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija išaiškino Kipre registruotą bendrovę, kuri siekdama išvengti mokesčių dvejus metus delsė registruoti užsienio buveinę Lietuvoje.

Už laivų statybos ir remonto darbus Klaipėdos uoste bendrovė gavo per 5,4 mln. litų pajamų, tačiau jų nedeklaravo. Mokestinio patikrinimo metu priskaičiuota sumokėti apie 1,6 mln. litų  pelno mokesčio ir gyventojų pajamų mokesčio, taip pat delspinigių ir baudų. Dėl skolos Lietuvos biudžetui išieškojimo bus kreiptasi į Kipro mokesčių administratorių.

Kipro įmonė 2008-2010 metais pagal sutartis nepertraukiamai vykdė laivų konstrukcijų montavimo, surinkimo, vamzdynų montavimo ir suvirinimo, laivų korpusų blokų bei antstatų valymo ir  dažymo darbus. Tuo tikslu dirbti Lietuvoje leidimai buvo išduoti 64 įmonės darbuotojams, daugiausiai NVS šalių piliečiams. Įmonė rūpinosi jų apgyvendinimu, padengdavo kelionės ir pragyvenimo išlaidas,  mokėjo atlyginimą.

Tai patvirtino Kipro mokesčių administratorius, kurio duomenimis, darbuotojų  algoms iš viso buvo išmokėta apie 300 tūkst. eurų suma.

„Kipro bendrovė vykdė Lietuvoje ūkinę komercinę veiklą, tačiau pažeidžiant mūsų šalies teisės aktus nuolatinės buveinės čia neregistravo, apmokestinamojo pelno bei pelno mokesčio Lietuvoje neapskaičiavo ir nedeklaravo, taip pat nedeklaravo išmokėto darbo užmokesčio bei išskaityto GPM. Patikrinimo metu iš viso apskaičiuota apie 1,6 mln. papildomų mokėtinų sumų: per 0,7 mln. litų pelno mokesčio, apie 0,2 mln. litų GPM, taip pat delspinigių ir baudų“, - sakė Klaipėdos AVMI Kontrolės departamento direktoriaus  pavaduotoja Vida Okuličienė,
pabrėžusi, jog išieškant skolą toliau bus bendradarbiaujama su Kipro mokesčių administratoriumi.

Klaipėdos AVMI pažymi, kad užsienio įmonė laikoma nuolat veikiančia per nuolatinę buveinę mūsų šalyje, jei jos veikla nėra laikina ir yra užbaigtas komercinis operacijų ciklas.

Mokestinis patikrinimas atskleidė, kad Kipro įmonės veikla atitiko abu šiuo kriterijus, todėl įmonė nuo pirmojo sandorio sudarymo dienos turėjo registruotis mokesčių mokėtoju Klaipėdos AVMI ir įstatymais nustatytus mokesčius mokėti į Lietuvos biudžetą.

Klaipėdos AVMI primena, jog apie pastebėtus mokestinius pažeidimus galima pranešti paskambinus trumpuoju VMI pasitikėjimo telefonu 1882, užpildžius elektroninę anketą VMI svetainėje arba pasinaudojus programėle išmaniesiems telefonams „Pranešk“, taip pat užėjus į apskrities mokesčių inspekciją bei jos teritorinius padalinius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS