Medikus gaišina troškulio kankiniai: šildosi pigiu alkoholiu | KaunoDiena.lt

MEDIKUS GAIŠINA TROŠKULIO KANKINIAI: ŠILDOSI PIGIU ALKOHOLIU

Paspaudus šalčiams, greitosios medicinos pagalbos stoties darbuotojams pastebimai padaugėjo darbo. Dar didesnė gaišatis medikams – dėl girtuoklių, kurie šildosi pigiu alkoholiu.

Klūpojo prie sienos

Trečiadienį J. Janonio gatvėje, prie 26 namo, vyko dramatiški įvykiai – pagyvenę namo gyventojai gelbėjo paeiti nebesugebantį vyrą. Neaiškaus amžiaus vyriškis klūpojo sniege, rankomis įsirėmęs į namo sieną, lyg saugotų ją nuo nugriuvimo.

Kelios pagyvenusios moterėlės, paprastai šeriančios kiemo kates, suskubo kviesti greitąją pagalbą, mat buvo įsitikinusios, kad žmogui bloga.

Atskubėjo medikų ekipažas ir iškart pažino savo nuolatinį klientą, vyras dažną dieną girtas nepavelka kojų. Klausinėjamas, kur gyvena, jis kažką murmėjo, o kaimynės sutartinai tikino, kad tai ne šio rajono žmogus, ir primygtinai reikalavo gabenti jį į ligoninę.

Moterys ėmėsi "kontroliuoti" medikų darbą, o supratusios, kad greitoji nesiruošia girtuoklio vežti į ligoninę, garsiai reiškė pasipiktinimą. Viena situaciją stebėjo pro langą, kelios stoviniavo netoliese. Netrukus susirinko ir būrys vaikų.

Medikai pastatė vyrą, bet atsitraukti nuo sienos jis nesiryžo. Pastovėjęs kelias minutes  susvirduliavo ir vėl parklupo.

Greitoji neskubėjo išvažiuoti, laukė policininkų.

Nuolat girtaujantys asmenys mūsų darbuotojams gadina gyvenimą labiausiai.

Tiesiog gadina gyvenimą

Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos stoties vyriausiojo gydytojo pavaduotoja Nijolė Dambrauskienė patikino, kad panašios situacijos kartojasi kasdien, o ypač, kai gerokai spusteli šaltukas.

"Nuolat girtaujantys asmenys mūsų darbuotojams gadina gyvenimą labiausiai. Tie, kurie jau nebegali paeiti, yra apsinuodiję alkoholiu. Tokie asmenys nebesuvokia, kur yra, gali sušalti, jų gyvybei gresia pavojus. Juos imame ir vežame į ligoninę. Jei minimo vyro nevežė, vadinasi, jis nebuvo tokios būklės. Žmogaus sąmonė vertinama pagal Glazgo komos skalę, jeigu žmogaus būklė nėra tokia, dėl kurios jį būtų būtina gabenti į ligoninę, kviečiame policiją, pareigūnai palydi tokius asmenis iki namų, jei tik atsimena, kur jie yra. Bet jeigu žmogus nesuvokia, kur yra, kur gyvena ir kas jis toks, tokius tenka gelbėti", – paaiškino N. Dambrauskienė.

Prieglauda: prie parduotuvės vyras ir elgetauja, ir miega. Dienraščio "Klaipėda" skaitytojo nuotr.

Slankioja prie parduotuvių

Klaipėdoje yra kelios vietos, kur girtuokliai gulinėja nuolat. O kai sušąla, kviečia greitąją pagalbą. Tokia vieta yra Liepų gatvėje prie maisto prekių parduotuvės, prie parduotuvės Taikos prospekto pradžioje. Keli jų sukinėjasi autobusų ir geležinkelio stoties apylinkėse, vis okupuodami tai vienos, kai kitos parduotuvės prieigas.

Mūsų nuolatinis klientas. Jis tiesiog įprastą kartą buvo neblaivus.

Šeštadienį šie asmenys skambino pagalbos telefonu ir tikino, kad Priestočio gatvėje parduotuvės tualete miršta jų draugas. Dispečeris bandė telefonu aiškinti, kaip pradėti gaivinimo veiksmus, bet paaiškėjo, kad girtuokliai melavo.

Prašydami išmaldos jie susigraibo reikiamą sumą, nusiperka alkoholio, o pasigėrę kviečia greitąją pagalbą. Tie patys asmenys nuolat migruoja nuo vienos parduotuvės iki kitos.

"Tokie asmenys labai apsunkina mūsų darbą. Jie apsimetinėja negalintys paeiti. Mūsų žmonės juos neštuvais įkelia į automobilį, veža į ligoninę, bet jau po kelių valandų kažkokiu mistiniu būdu jie vėl atsiranda toje pačioje vietoje. Žinoma, kad mums pikta. Trečiadienį J. Janonio gatvėje taip pat buvo mūsų nuolatinis klientas. Jis tiesiog įprastą kartą buvo neblaivus", – paaiškino N.Dambrauskienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Tai

problema įvardinta straipsnio pavadinime, kaltas PIGUS alkoholis. Jei būtų brangus, tokios problemos nebūtu!?

Y

Ruskiai suvažiavę prie parduotuvės miega

Ukrainiečiai ikurdinti Nakvynės namuosež

Kur tiems nabagama dingti .Šilutes pl.nakvynės namuose ukrainiečiai nemokamai gyvena ,furistais dirba ir nesitveria juokais
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS