Merginą suluošinęs Neringos politikas laisvės atėmimo išvengė | KaunoDiena.lt

MERGINĄ SULUOŠINĘS NERINGOS POLITIKAS LAISVĖS ATĖMIMO IŠVENGĖ

Lygiai prieš metus Pervalkos pėsčiųjų perėjoje automobilis žiauriai sužalojo jauną kaunietę. Mergina liko suluošinta visam gyvenimui. Dėl avarijos kaltu pripažintam jaunam Neringos politikui uždrausta metus vairuoti automobilį, nukentėjusiajai jis privalės sumokėti penkiaženklę sumą neturtinės žalos ir atlyginti bylinėjimosi išlaidas.

Tragedija prie perėjos

Vienoje Pervalkos kavinių dirbusios tuomet 19-metės Aušrinės gyvenimas pernai rugpjūčio 6-ąją apsivertė per sekundę.

Mergina su drauge pavakare ėjo pėsčiųjų perėja Pervalkoje jūros link. Tuo metu ją partrenkė nežinia kokiu greičiu iš Nidos važiavęs jos bendraamžis, Neringos taryboje politinės karjeros siekęs Simas Sagatauskas. Jo pavardę tąkart išsyk paskelbė portalas l.rytas.lt.

Po smūgio ištraukti merginą iš po mašinos pavyko tik pasitelkus ugniagesius. Kaunietė patyrė politraumą, ji medikų buvo panardinta į komą.

Dvi savaites po avarijos mergina gulėjo Klaipėdos ligoninėje, nes dėl patirtų sužalojimų nebuvo galima jos judinti. Po to ji perkelta į Kauno klinikas.

Anot merginos artimųjų, stebuklas, kad ji apskritai išgyveno, nes net patys gydytojai iš pradžių jokios vilties neturėjo.

Suluošino visam gyvenimui

Per tuos metus nukentėjusioji patyrė ne vieną operaciją. Sužalojimai buvo labai rimti ir jų pasekmes ji jaus visą gyvenimą.

Būtent todėl merginos artimuosius ypač glumino, anot jų, atsainus kaltininko požiūris į tai, kas nutiko.

"Labai keista, bet per tą laiką iš kaltininko pusės nebuvo ištarta nei "atleiskite", nei "atsiprašau". Jie su mumis nebendravo. Teismo posėdžiuose kaltininkas tik sėdėdavo galvą nuleidęs, ir viskas", – dar pavasarį dienraščiui teigė merginos močiutė.

Anot sužalotos merginos močiutės Janinos, išgirdę apie šį kraupų įvykį, pažįstami, artimieji, draugai ir giminės suskubo reikšti užuojautą, klausė, kokios pagalbos reikia, skambinta net iš užsienio.

Tačiau, pasak moters, nei dėl avarijos kaltininkas S.Sagatauskas, kuris per eismo įvykį buvo nesunkiai sužalotas, nei jo tėvas, žinomas Neringos verslininkas ir politikas Artūras Sagatauskas, tada neparodė sužeistai merginai jokio dėmesio.

Ir tai esą labai stebino, nes per pirmąsias dienas net nebuvo aišku, ar ji išgyvens.

Nuosprendžio niekas neskundė

Liepos 16-ąją Klaipėdos apylinkės teisme buvo paskelbtas nuosprendis dėl pernykštės avarijos Pervalkoje, kuris jau įsiteisėjo.

Nė viena besibylinėjusi pusė jo neapskundė.

S.Sagatauskas pripažintas kaltu dėl avarijos, jam skirta 2 tūkst. eurų bauda, kurią turės sumokėti per 12 mėnesių.

Vienerius metus teismas jam uždraudė vairuoti transporto priemones.

Draudimo bendrovei jis turės sumokėti tūkstantį eurų, nukentėjusiajai merginai – 28 tūkst. eurų neturtinės žalos, taip pat padengti (3 tūkst. eurų) jos advokato išlaidas.

Dar kaltininkas turės sumokėti 5 tūkst. eurų neturtinės žalos nukentėjusios merginos mamai, taip pat – beveik 2 tūkst. eurų jos advokatui.

Dienraščio duomenimis, iki minėto įvykio, 2019 m. rugpjūčio 6-osios, S.Sagatauskas už Kelių eismo pažeidimus baustas nebuvo.

Tąkart, kaip teigiama, avarijos vietoje stabdymo žymių nebuvo. Kokiu greičiu važiavo S. Sagatauskas, kai partrenkė savo bendraamžę, taip ir nenustatyta.

Siekė politinės karjeros

Avarijos kaltininkas S. Sagatauskas pernai per savivaldybių tarybų rinkimus kandidatavo į Neringos tarybą socialdemokratų partijos sąraše kaip jaunimo atstovas, tačiau, anot Neringos mero Dariaus Jasaičio, jis niekada nebuvo partijos narys.

Jaunuolio tėvas, verslininkas A. Sagatauskas, priklauso Liberalų sąjūdžiui.

Jis į Neringos savivaldybės tarybą nesėkmingai kandidatavo prieš penkerius metus, o jo sūnus – praėjusį pavasarį.

Nors S. Sagatauskui jo pirmieji rinkimai nebuvo sėkmingi ir į savivaldybės tarybą jis nepateko, iš 30 vietos sąraše po reitingavimo jam pavyko pakilti į 17 vietą.

Už vaikiną balsavo 105 neringiškiai, tačiau to nepakako, kad jis taptų tarybos nariu.

Perėja liko nesaugi

Iškart po skaudžios avarijos Pervalkoje vietiniai kalbėjo, kad nelaimė galėjo ir neįvykti, jei šioje vietoje būtų buvę pasirūpinta eismo dalyvių saugumu.

Tai yra vienintelė perėja, kuria iš Pervalkos galima pasiekti jūrą.

Šiame kelio ruože tarp Nidos ir Smiltynės ties Pervalkos gyvenviete leidžiamas greitis siekia 70 km/val., tačiau esą būtinai reikėtų jį apriboti iki 50 km/val.

Praėjo metai po skaudžios nelaimės, bet, vietinių teigimu, sankryža ties išvaža iš Pervalkos nesutvarkyta iki šiol.

Šis kelias priklauso Lietuvos automobilių kelių direkcijai.

Rašyti komentarą
Komentarai (22)

Arunas

baisu kada teisėsauga korumpuota o žmonės žūsta lieka invalidais o žudikai nusiperka to turėtų nebūti jai gyventume nepriklausomoje lietuvoj o kaip gyvenam zimbabeja tai yra baisu

Lina

Tai va,kiek kainuoja paprastos merginos gyvenimas.Negausiai,negausiai.Karma tik padės.Gims ,,vairuotojui" mergaitės,jų likimą nuspręs dievas,o ne lėšos advokatui.

Anonimas

Kaip šlykštu šitokie politikų protegavimai. Nors koks čia " politikas"? - eilinis provincijos gaidys, norintis valdyti nedirbdamas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS