Merginos žagintojas prieš kelias dienas grįžo iš kalėjimo: atliko bausmę už analogiškus nusikaltimus | KaunoDiena.lt

MERGINOS ŽAGINTOJAS PRIEŠ KELIAS DIENAS GRĮŽO IŠ KALĖJIMO: ATLIKO BAUSMĘ UŽ ANALOGIŠKUS NUSIKALTIMUS

Praėjo šešeri metai po pastarojo drastiško moters užpuolimo miškingoje Klaipėdos vietovėje, ir toks pat nusikaltimas vėl įvyko. Šį kartą nukentėjo jauna mergina. Įtarimai krito ant daug kartų lytinius nusikaltimus vykdžiusio, vos prieš kelias dienas iš įkalinimo įstaigos grįžusio klaipėdiečio.

Laisvėje – tik aštuonias dienas

Oficialus policijos pranešimas apie sekmadienį įvykdytą nusikaltimą pasirodė tik trečiadienį. Ir nenuostabu, pareigūnai norėjo neišgąsdinti įtariamojo.

Pranešime skelbiama, kad sekmadienį apie 18 val. miške šalia Dragūnų gatvės buvo užpulta pilnametė mergina.

Pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl smurtinio lytinio nusikaltimo.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai neslepia, kad įtariamasis yra 47 metų vyras, neseniai atlikęs bausmę už analogiškus nusikaltimus.

Dienraščio žiniomis, įtariamasis iš įkalinimo įstaigos į laisvę grįžo tik prieš aštuonias dienas.

Antradienio pavakarę Dragūnų kvartalo gyventojai jau dalijosi žinia apie gausias policijos pajėgas viename kiemų arčiau miško.

Kažkas matė policininkus, iš miško parsinešančius maišus, kuriuose buvo žemių. Ko gero, tai buvo daiktiniai įrodymai.

Klaipėdos apygardos prokuratūros atstovė Viktorija Jonuitė vakar dar negalėjo pasakyti, kada bylos tyrimą kuruojanti ir koordinuojanti prokurorė prašys teismą sankcionuoti įtariamojo suėmimą. Veikiausiai į teismą įtariamasis bus atvestas šiandien.

Tikėtina, kad pareigūnai bus surinkę pakankamai įrodymų ir liudijimų įtariamojo kaltei įrodyti.

Sulaikė Kaune

Pastarąjį kartą prieš šį įvykį apie drastišką moters užpuolimą Klaipėdoje, pajūrio miške, skelbta 2018 m.

Tada irgi siautėjo tas pats tipas – parke buvo užpulta ne viena moteris. Pareigūnai tą rudenį klaipėdietėms patarė parke nevaikščioti po vieną, vengti atokių vietų, stengtis, kad visą laiką aplinkui būtų kitų žmonių.

Tų metų rugsėjo viduryje vidurdienį parke, arčiau geležinkelio bėgių, buvo užpulta brandi moteris, išbėgusi į parką pasportuoti.

Ji turėjo tik telefoną, pinigų ar kitų vertingų daiktų nebuvo pasiėmusi.

Staiga prie jos pribėgo nepažįstamas vyras, smogė į veidą ir pargriovė ant žemės. Kaip būtų viskas pasibaigę, nežinia, bet tuo metu netoliese pasirodė du jauni praeiviai. Jie išgąsdino užpuoliką ir šis paspruko.

Nukentėjusioji policininkams apibūdino smurtautoją. Nusikaltimo braižas ir vyro apibūdinimas buvo panašus į prieš kelias dienas už poros kilometrų miške ties Šarlotės gatve analogišką nusikaltimą įvykdžiusio asmens aprašymą.

Netrukus, kai uostamiesčio pareigūnai jau buvo nustatę įtariamąjį, jis įkliuvo Kaune. Autobusų stotelėje nusikaltėlis taip pat užpuolė moterį, bet buvo sulaikytas, ir žinia apie šį užpuoliką pasiekė Klaipėdos pareigūnus. Paaiškėjo, kad tai jų ieškotas asmuo.

Tada šis jau daug kartų teistas vyras buvo pasiųstas už grotų ir atliko visą bausmę.

Sankcija: kol kas nekyla daug abejonių, kad teismas leis įtariamąjį areštuoti maksimaliam terminui. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Prašė Dievo pagalbos

Ko gero, šio sekmadienio nusikaltimą tiriantys pareigūnai prisiminė seną pažįstamą, bet veikiausiai manė, kad jis vis dar laikomas už grotų.

Tačiau už įvykdytas piktadarybes nuteistas vyras jau kelias dienas mėgavosi laisve.

Šis asmuo buvo minimas ne viename tyrime.

2006 m. jis taip pat buvo teisiamas už labai panašų nusikaltimą. 51-erių moteris buvo užpulta Poilsio parke ir tik per plauką išsikapstė iš mirties nagų, buvo apiplėšta ir išžaginta.

Tądien į parką ji atėjo pasikasti žemės pomidorų sodinukams. Einančią taku ją vyras užpuolė iš už nugaros ir nutempė atokiau.

Vėliau teisme auka pasakojo: „Supratau, kad nebeturiu jėgų priešintis. Paskutinis dalykas, ką pagalvojau ir pasakiau: „Dieve, gelbėk.“ Tada iš nosies ir burnos plūstelėjo kraujas, praradau sąmonę.“

Tik vėliau atsipeikėjusi moteris pamatė ant žemės savo apatinius, buvo dingusi jos rankinė.

Išdavė cigarečių pakelis

Tąkart nusikaltimo tyrimas buvo sudėtingas, apžiūrėję įvykio vietą policininkai iš karto lyg ir nerado įkalčių.

Tada 2-ojo policijos komisariato kriminalistas Kazimieras Jakovlevas tolokai nuo nusikaltimo vietos pamatė tuščią cigarečių pakelį, ant kurio buvo užrašytas telefono numeris. Šis įkaltis padėjo prisikasti prie nusikaltėlio.

Beveik po poros savaičių buvo demaskuotas tuomet 29-erių vyras. Jis jau buvo dukart kalėjęs.

Sumanus pareigūnas tais metais buvo paskelbtas metų sekliu.

Tada patyrusi labai sunkių išgyvenimų ir sužalojimų nukentėjusioji civilinio ieškinio nepateikė ir net tikino teisėjus kaltininkui neturinti jokių pretenzijų. Panašu, kad tai buvo itin didelės psichinės traumos padarinys.

Tuo tarpu teisiamasis, jau, matyt, išėjęs nusikaltėlio mokslus įkalinimo įstaigose, neprisipažino žaginęs moterį ir sukūrė versiją, neva paaiškinančią, kaip jo sperma atsidūrė ant aukos rūbų. Esą jis tik ranką nusišluostęs į moters kelnaites, o susijaudino pamatęs jos kraują.

Tada kaltininkas buvo nuteistas kalėti 12 metų, nors prokuroras reikalavo 16 metų bausmės. Teismas įvertino dar ir aukos sužalojimą.

Medikų išvada buvo kategoriška – kaltinamasis galėjo suvokti, ką darąs, ir valdė savo veiksmus.

Pirmoji auka – paauglė

1995 m. tas pats asmuo su bendrininku prie Vasaros estrados užpuolė dvi paaugles. Viena jų pabėgo, antroji buvo išžaginta ir sužalota peiliu.

Tada dar 18-metis įtariamasis tikino tik stebėjęs nusikaltimą, kaltę vertė bendrininkui.

Nusikaltėliai prisipažino tą pavasarį Poilsio parke, prie Vasaros estrados bei Melnragėje apiplėšę dar mažiausiai šešias moteris ir vieną vaikiną. Visais atvejais jie aukas gąsdino peiliais.

Nuteistas už šį nusikaltimą jis į laisvę išėjo anksčiau nustatyto termino, bet greitai vėl įkliuvo.

2001 m. šis asmuo buvo su sėbrais nuteistas už 95 metų senolės apiplėšimą jos namuose.

Tada girtaujančiai kompanijai pritrūko pinigų. Sukurstyti draugės du vaikinai nuėjo į Melnragėje gyvenusios senolės namus.

Nusikaltėlis tada smogė senolei, o kai ši nugriuvo, aukai nuo kaklo nuplėšė grandinėlę.

Tada jaunųjų plėšikų grobis buvo 132 litai, kuriuos jie netrukus pragėrė.

Itin garbaus amžiaus moterį nuskriaudęs tipas tuomet gavo griežtesnę bausmę, nes pirmąją atliko ne iki galo, be to, jo indėlis į nusikaltimą buvo svaresnis – jis ne tik pagrobė vertybes, bet ir smurtavo.

Įtariamąjį saugo įstatymas

Nors šios savaitės pradžioje socialiniuose tinkluose jau sklido pasipiktinimo bangos, dar daugiau jų kilo vakar, kai įtariamasis buvo sulaikytas. Žmonės piktinosi, kodėl neskelbiama šio asmens nuotrauka ir pavardė.

Tačiau įtariami asmenys saugomi įstatymo, kol jų kaltė neįrodyta, tad jų duomenys neviešinami.

Dėl tos pačios priežasties ir dienraštis „Klaipėda“ neskelbia įtariamojo atvaizdo, nors šis vyras buvo ne kartą fotografuotas teismo salėje.

Prieš teisiant už vieną minėtų nusikaltimų įtariamo vyro psichika buvo tirta. Tada medikų išvada buvo kategoriška – kaltinamasis galėjo suvokti, ką darąs, ir valdė savo veiksmus.

Tikėtina, kad apie psichinę įtariamojo sveikatą specialistų bus prašoma pasisakyti ir šį kartą. Jeigu ir dabar paaiškėtų, kad vyras yra sveikas, jam turėtų būti skiriama maksimali bausmė.

Sunku būtų patikėti – Baudžiamasis kodeksas už tokio pobūdžio nusikaltimus numato tik iki septynerių metų laisvės atėmimo bausmę.

Rašyti komentarą
Komentarai (67)

Salin gauruotas sovietenes letenas nuo teisetu poreikiu

Malonu skaityti tokias naujienas. Ant sirdies gera ir jauciu pasididziavima musu DEMOKRATINE valstybe. Tokie zmones daro garbe musu valdziai kuri yra humaniska ir gerasirde. NEGALIMA zmogaus kisti i kalejima jeigu jis nori moters. Valstybe PRIVALO pasirupinti kad tokie zmones butu NEMOKAMAI APRUPINTI moteru paslaugomis. Kiek pas mus yra tokiu moteru kurios entuziastingai ir su malonumu savanoriautu tokiame garbingame darbe.

Vladas .

Moterys ir panelės turėtų stoti į savigynos būrius ,lankyti dziudo, karate ar panašius kursus /treniruotes vietoje tų lūpų/papų didinimo salonų, nešiotis bent plaukų lako ,kad papurkšti į gražias u-puoliko akis ar gerą durkliuką , kad pskiepyti jo kiaušus, tai atpultų rūpesčių marios visiems, kol LT Temidė yra visai akla. Savigyna gal dar ne uždrausta?

Vytiokas

Tai dabar kai kurios moterys liūdės.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS