Minijos gatvėje – išgąstis: vyras prie klaipėdietės buto durų sukūrė laužą | KaunoDiena.lt

MINIJOS GATVĖJE – IŠGĄSTIS: VYRAS PRIE KLAIPĖDIETĖS BUTO DURŲ SUKŪRĖ LAUŽĄ

Ketvirtadienio naktis vienai klaipėdietei įsimins ilgam dėl didelio išgąsčio ir blogų išgyvenimų. Jaunas vyras sukūrė prie jos buto durų laužą.

Minijos gatvėje viename bendrabučio tipo namų prieš 3 val. nakties įsiplieskė gaisras. Žmonės iškvietė ugniagesius, policiją ir medikus.

Atvykus ugniagesiams antrojo aukšto laiptinė buvo pilna dūmų, prie vieno buto degė krūva medienos atraižų. Degė pusiau medinės šarvuotosios durys ir guminis kilimėlis.

Kai atvyko ugniagesiai, ugnis jau buvo užgesinta. Kaimynai pajuto gaisrą, iškvietė pagalbą ir patys suskubo kovoti su liepsna.

Buvo akivaizdu, kad laužą prie durų sukrovė ir padegė piktavalis. Policininkai ėmėsi aiškintis įvykio aplinkybes.

Buto šeimininkė įsileido pareigūnus ir greitosios medicinos pagalbos stoties medikus, paaiškėjo, kad moteris nuo ugnies ir dūmų nenukentėjo.

Greitai policininkai sulaikė įtariamąjį. Manoma, kad duris padegė 30-metis vyras. Įvykio naktį jis buvo itin girtas, alkoholio matuokliu jam nustatytas 3,14 prom. girtumas.

Tą patį vakarą jo apklausti nebuvo įmanoma. Įtariamasis uždarytas į areštinę. Apklausos vykdomos įtariamiesiems visiškai išblaivėjus.

Kodėl vyriškis padegė duris, kokie ryšiai sieja jį su buto gyventoja – į šiuos ir daug kitų klausimų atsakymų kol kas nepateikiama.

Pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl tyčinio svetimo turto sugadinimo ar sunaikinimo visuotinai pavojingu būdu. Kaltininkui gresia iki penkerių metų laisvės atėmimo bausmė.

Girtumas vertinamas kaip sunkinanti kaltę aplinkybė, o aiškinimas, kad žmogus nesuvokė, ką girtas daro, padėtį tik sunkina.

Teismai dažniausiai panašiais atvejais nagrinėja ir civilinius ieškinius, pateiktus namo administratoriaus. Taip reikalaujama atlyginti žalą ne tik konkretaus buto savininkui, bet ir visiems namo gyventojams, nes visi jie patyrė nepatogumų dėl aprūkusių bendro naudojimo patalpų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Jureivis

Už tokius bajerius reikia maksimaliai sodinti, o kad girtas, tai dar po to į durnyną gydymui

SUSIJUSIOS NAUJIENOS