Mįslės raktas – šuns vagystė | KaunoDiena.lt

MĮSLĖS RAKTAS – ŠUNS VAGYSTĖ

Drastiška verslininko žmogžudyste įtariamas jaunas klaipėdietis pirmadienį buvo atvežtas į Klaipėdos miesto apylinkės teismą, tačiau šį kartą jis kalbėjo ne apie tai, kaip nušovė žmogų jo paties ginklu, bet apie pinigų vagystę iš svetimos kišenės. Taip pat užsiminė apie draugės šuns dingimo aplinkybes.


 

Drastiška verslininko žmogžudyste įtariamas jaunas klaipėdietis pirmadienį buvo atvežtas į Klaipėdos miesto apylinkės teismą, tačiau šį kartą jis kalbėjo ne apie tai, kaip nušovė žmogų jo paties ginklu, bet apie pinigų vagystę iš svetimos kišenės. Taip pat užsiminė apie draugės šuns dingimo aplinkybes.

Pagrobė draugės augintinį

28 metų Marius Jonkus per dieną išgarsėjo, kai šiemet vasario 10-ąją Danės gatvėje vieno namo bute nušovė Vilmantą Dundulį ginklu, kurį šis klaipėdietis ketino jam parduoti.

Aiškindamiesi šio nusikaltimo motyvus pareigūnai suprato, kad M.Jonkus ketino keršyti mylimosios sugyventiniui, šiam tikslui jam reikėjo ginklo.

Santykiai su mergina, vardu Kristina, matyt, buvo sudėtingi ir skaudžiai žeidė neseniai iš įkalinimo grįžusį vaikiną. Už grotų jis buvo patupdytas už tai, kad su ginklu rankose bandė apiplėšti juvelyrinę parduotuvę.

Grįžęs iš pataisos namų M.Jonkus bendravo su šia mergina, savu jį laikė ir draugės Stafordšyro veislės šuo.

Pernai rugsėjo 8-ąją šunį šeimininkai pririšo prie darželio tvoros. Kai po kelių minučių grįžo, augintinio neberado.

Praeiviai matė, kad šuo pažino jį nusivedusį vaikiną. Vėliau išaiškėjo, jog tas žmogus buvo M.Jonkus.

Pareikalavo nukentėjusiojo

Ikiteisminio tyrimo metu jis pripažino kaltę dėl šios bei dar vienos vagystės, tad tikėtasi bylą baigti pagreitintu procesu. Tokiu atveju bylą būtų galima išnagrinėti nekviečiant liudytojų bei nukentėjusiųjų, o kaltininkas galėjo tikėtis trečdaliu mažesnės bausmės.

Pirmadienį teisme M.Jonkus pakeitė poziciją ir pareikalavo, kad Kristina bei jos sugyventinis dalyvautų teismo posėdyje.

Kaltinamasis nenorėjo daugiau kalbėti apie šį atvejį, bet patikino, esą šuns nevogė, nes jį išsivesti jo paprašiusi Kristina.

M.Jonkus aiškino, kad šuo buvo negrynaveislis, todėl nepagrįstai brangiai įvertintas. Gyvūno šeimininku pavadintas jo draugės sugyventinis taip pat nesąs gyvūno savininkas. Pasak kaltinamojo, šuo priklausė Kristinai.

Neigdamas kaltę vaikinas pareikalavo, kad teismo salėje pasirodytų ši moteris ir paaiškintų su šuns dingimu susijusias aplinkybes.

Tačiau nei Kristina, nei jos sugyventinis nepasirodė, teismo sekretorė pranešė, kad pastarasis yra užsienyje.

Galbūt pora ir buvo atėjusi į teismą, nes prie teismo salės durų smalsiai žvalgėsi du jauni žmonės, tačiau pamatę būrį žurnalistų pasišalino.

"Pamokė" apvogdamas

Pernai rugsėjo 23-iąją M.Jonkus įvykdė dar vieną nusikaltimą – apvogė žmogų.

Tą vakarą su draugu jis vakarojo Laukininkų gatvėje esančiame bare. Nepažįstamas vyras prisėdo šalia ir ėmė juos kalbinti, vaišino gėrimais, švaistėsi pinigais.

"Jis išsitraukdavo iš kišenės baltą "Marlboro" pakelį, o iš jo – visą pluoštą litų. Paskleisdavo juos ant stalo, vos ne padavėjai duodavo pasirinkti, kiek reikia mokėti. Tas pakelis kyšojo jam iš kišenės. Taip išėjo, kad aš jį ištraukiau ir išėjau. Pats neįsivaizduoju, kodėl taip padariau. Tai buvo savotiška pamoka, kad nereikia taip demonstratyviai švaistytis pinigais", – teisme aiškino M.Jonkus.

Pakelyje buvo nemažai pinigų. Nukentėjusysis įsitikinęs, kad galėjo turėti 1,6 tūkst. litų. Kaltininkas tvirtino radęs ne daugiau nei tūkstantį.

Kartu su draugu M.Jonkus leido svetimus pinigus kitame bare. Nukentėjusysis buvo atėjęs, apsižvalgė, pamatė vaikinus ir, kaip pasirodė M.Jonkui, viską suprato, tačiau išėjo.

Pavogti pinigai sutirpo per naktį, draugai juos iššvaistė kazino.

Nebijo griežtesnės bausmės

Nepaisant to, kad kilo nesutarimų dėl pagrobtų pinigų sumos, M.Jonkus pažadėjo grąžinti visus juos nukentėjusiajam.

Labai sunkiu nusikaltimu kaltinamas M.Jonkus supranta, kad bausmė už šias vagystes neapsunkins jam bausmės, todėl ketina išnaudoti galimybę dar kartą pasimatyti su buvusia savo mergina.

Kitas teismo posėdis turėtų įvykti balandžio pabaigoje, tačiau užsienyje esantys nukentėjusieji gali ir neatvykti. Tad viltys greitai išnagrinėti šią paprastą iš pirmo žvilgsnio bylą gali žlugti.

Pragyvenimo šaltinio neturėjęs M.Jonkus aiškino, kad išgyventi jam padėjo tėvai. Užsiregistravęs darbo biržoje iš bedarbių sąrašų jis buvo išbrauktas, kai paskirtu laiku neatvyko į pokalbį su specialiste.

Teisėjos paklaustas apie ateities planus M.Jonkus nelinksmai pratarė, kad savo ateities neįsivaizduoja, už nužudymą jam gresia ilgi metai už grotų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS