Narkotikų ir netikrų pinigų platinimu įtariamas klaipėdietis bandė slėptis Švedijoje | KaunoDiena.lt

NARKOTIKŲ IR NETIKRŲ PINIGŲ PLATINIMU ĮTARIAMAS KLAIPĖDIETIS BANDĖ SLĖPTIS ŠVEDIJOJE

  • 1

Į laisvę paleistas narkotikų ir netikrų pinigų platinimu įtariamas klaipėdietis bandė slėptis Švedijoje, tačiau netrukus buvo sulaikytas ir perduotas Lietuvai.

3 metų vyro ir dar vieno įtariamojo bylą baigė tirti Klaipėdos apskrities policija ir prokuratūra.

Kaip trečiadienį pranešė Klaipėdos apskrities policija, šis ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas pareigūnams gavus informacijos apie kvaišalus, įtariama, platinusį, anksčiau už vagystes, turto sunaikinimą ar sugadinimą, plėšimą, turto prievartavimą, neteisėtą disponavimą narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis teistą, niekur nedirbantį, 33 metų Klaipėdos miesto gyventoją.

Dar 2020 metų vasarį kelyje Vilnius-Klaipėda Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai automobilyje sulaikė jau minėtą 33 metų vyriškį.

Asmens kratos metu pas jį rastas pistoletas.

Taip pat buvo sulaikytas kartu vykęs 36 metų vyras. Atlikus apžiūrą automobilyje rasta 1 tūkst. eurų netikromis kupiūromis ir tabletė su psichotropine medžiaga.

Kitas sulaikytas asmuo teisėsaugai taip pat žinomas – 36 metų vyriškis anksčiau teistas už transporto priemonių vairavimą, kai vairuoja neblaivus asmuo, šiemet  jam buvo pareikšti įtarimai dėl vengimo atlikti baudžiamojo poveikio priemones.

Tą pačią dieną atlikus kratą 33 metų vyriškio gyvenamojoje vietoje rasta daugiau nei 100 gramų psichotropinės medžiagos – amfetamino, tabletės su psichotropine medžiaga bei elektroninės svarstyklės su amfetamino pėdsakais.

Įtariama, kad 33 metų vyriškis kartu su 36 metų bendrininku į nusikalstamą veiklą, susijusią su narkotinių (psichotropinių) medžiagų platinimu, įtraukė ir anksčiau neteistą, niekur nedirbančią, savo 27 metų sutuoktinę.

2020 metų vasarį du įtariamieji buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę, vėliau jiems paskirtos švelnesnės kardomosios priemonės.

2020 metų pabaigoje 33 metų įtariamasis pasislėpė nuo tyrimo, buvo paskelbta paieška.

Šiemet vasario 20 dieną pastarasis asmuo buvo pargabentas į Klaipėdą, kai jį pagal Lietuvos Respublikos teisėsaugos institucijų išduotą Europos arešto orderį (EAO) Lietuvai perdavė Švedija.

Šį kartą įtariamajam paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas. Už netikrų pinigų gabenimą, laikymą baudžiama bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki 4 metų.

Už neteisėtą disponavimą šaunamuoju ginklu baudžiama areštu arba laisvės atėmimu iki 5 metų. Už neteisėtą disponavimą dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu turint tikslą jas platinti numatytas laisvės atėmimas nuo 8 iki 10 metų.

GALERIJA

  • Narkotikų ir netikrų pinigų platinimu įtariamas klaipėdietis bandė slėptis Švedijoje
  • Narkotikų ir netikrų pinigų platinimu įtariamas klaipėdietis bandė slėptis Švedijoje
Klaipėdos apskrities VPK nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

TV pagalba

o kodel nusikaltelio fizionomija uztusuota?? o galetu foto i savo facebuka isideti..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS