Neįtikėtina: iš balkono – šūviai į praeivius | KaunoDiena.lt

NEĮTIKĖTINA: IŠ BALKONO – ŠŪVIAI Į PRAEIVIUS

Šokiruojantį vaizdelį užfiksavo viena klaipėdietė – iš daugiabučio namo balkono du vyrai pramogaudami šaudė į automobilių stovėjimo aikštelę, kur buvo žmonių.

Pleškino pakaitomis

Moteris tokiu būdu mėgina perspėti miestiečius, gyvenančius Paryžiaus Komunos gatvėje ir Taikos prospekte.

"Sekmadienio vakarą tvarkant reikalus teko įsukti į automobilių aikštelę ties Paryžiaus Komunos gatvės 2 namu. Pakėliau akis ir išvydau, kaip du vyrai antrame aukšte stovi balkone ir šaudo į automobilių stovėjimo aikštelę", – dienraščiui liudijo klaipėdietė Rasa.

Moteris nufilmavo ir nufotografavo vyrus.

Įraše išties matyti, kad vienas vyrų laiko ginklą. Tačiau liudininkė matė ir kaip klaipėdiečiai pakaitomis pleškino iš šratinio šautuvo.

"Jie vis apsidairydavo. Pažiūrėdavo į viršų, ar jų nemato kiti balkonuose galėję būti žmonės", – prisiminė moteris.

Pirmajame šio namo aukšte yra įsikūrusios privačios įmonės. Veiksmas vyko apie 22 val., sekmadienį, tad įstaigose žmonių jau nebuvo.

Tačiau matyti, kaip vyrai nukreipia ginklą į nedidelę parduotuvėlę, įsikūrusią šalia įėjimo į naktinį klubą.

Tad nėra aišku, ar šauliai nekėlė realaus pavojaus kitiems klaipėdiečiams, kurie galėjo tuo metu eiti į parduotuvę.

Išvaikė katinus ir benamį

"Pirma juos pamačiau, tik tada išgirdau šūvį. Mane ne tik sukrėtė, bet ir papiktino tokia pramoga. Negaliu pasakyti, kad išsigandau. Prieš keletą metų mano pačios sūnus buvo sužeistas panašiu būdu. Nėra aišku, kas šovė kieme, kur žaidė vaikai. Sūnui tuomet buvo šešeri. Jis grįžo su žaizda kojoje. Šratas pramušė džinsus ir paliko žaizdą", – prisiminė moteris.

Ji spėjo pamatyti, kaip po šūvio išsilakstė toje pusėje buvę katinai. Netrukus į krūmus paknopstomis nėrė ir benamis, kuris sėdėjo ant atbrailos.

"Jie šaudė serijomis. Po to išlipau ir apžiūrėjau aikštelę. Ant žemės buvo matyti šratai", – pasakojo moteris.

Šaudė ir į žmones

Įvykio liudininkė filmuotą medžiagą įkėlė į socialinio tinklo "Facebook" klaipėdiečių mamų mėgstamą pokalbių grupę.

Ši žinia smarkiai sujaudino miestiečius. Vieni ragino moterį pranešti apie incidentą policijai, kiti piktinosi šaulių įžūlumu.

"Esu turėjusi karčios patirties. Kai buvo šaudyta į sūnų, pareigūnai man patarė pačiai ieškoti šaulio kieme, pasikalbėti su vaikais. Paties šūvio nespėjau nufilmuoti, matyti, kaip vienas vyrų nuleidžia ginklą. Tiesą sakant, labiau norėjau perspėti kitus miestiečius. Gal kieno automobilis nukentėjo, tada jau būtų pagrindas rašyti policijai pareiškimą", – svarstė moteris.

Klaipėdos miesto policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus 2-ojo poskyrio viršininkas Albinas Misevičius rimtai sureagavo į klaipėdietės filmuotą medžiagą.

Manau, kad išgliaudysime mes tuos veikėjus.

"Taip, ne pirmas kartas mieste, kai tokių dalykų pasitaiko. Pilietiškų gyventojų dėka, manau, nustatysime šiuos asmenis. Įvykis užregistruotas, patruliai apsilankys bute. Manau, kad išgliaudysime mes tuos veikėjus", – pažadėjo A.Misevičius.

Iš tiesų, šį pavasarį policijai teko aiškintis, kas Žardininkų gatvėje šaudė į varnas.

Į įvykio vietą nuskubėję pareigūnai rado namuose 1969 m. gimusį vyrą, kuris prisipažino, kad varnų kranksėjimas rėžia ausį, todėl šaudydamas pneumatiniu šautuvu jis tenorėjo tik išbaidyti skardžiabalsius sparnuočius.

Prieš keletą metų Herkaus Manto gatvėje iš pravažiuojančio automobilio buvo apšaudyti praeiviai.

Kitą kartą paklydusių šratų buvo sužeistas tėvas ir sūnus, o pernai Debreceno gatvėje šratais apšaudytas vyras ir moteris.

GALERIJA

  • Neįtikėtina: iš balkono – šūviai į praeivius
  • Neįtikėtina: iš balkono – šūviai į praeivius
Skaitytojo nuotr.
Gairės: apšaudymas, šratai, šratinis šautuvas, benamis, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (23)

naktigone

Jau geriau kad tame balkone butu pora merginu ir saudytu is savo putyciu klitoriuku sultys ant praeiviu

Dar karta anonimui

Kur pats matai šmeižtą? Aš teigiu kad ginklo ar daikto panašaus į ginklą demonstravimas viešumoje yra nederamas elgesys ir aš tai vertinu kaip kvailystę. Čia yra mano nuomonė, o ne kaltinimas. Taip policija viską išsiaiškins.

Anonimas

Smeizkit žmonės toliau be įrodymų. Kiek žmonių tiek ir nuomonių. Ner čia ką diskutuoti.policija isiaiskins jei čia yra išvis ką aiškintis :-)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS