Vaiką pagrobęs vyras – jau laisvėje | KaunoDiena.lt

VAIKĄ PAGROBĘS VYRAS – JAU LAISVĖJE

Savo vaiko pagrobimu įtariamas vyras Rusijoje paleistas į laisvę, jis yra su dukra, antradienį pranešė Nacionalinio krizių valdymo centro (NKVC) vadovas.

„Tėvas yra jau paleistas iš užkardos pasienio į laisvę, sakykim taip, mūsų žiniomis, turi savo gyvenamąsias patalpas ten ir yra kartu su dukra, kurią jis prižiūri“, – žurnalistams sakė Vilmantas Vitkauskas.

Pirmadienį pranešta, kad 37 metų vyras, paėmęs metų neturintį kūdikį iš mamos, sekmadienį valtimi perplaukė Skirvytės upę iki Rusijos ir buvo sulaikytas šios šalies pasieniečių. Rusija atsisako išduoti vaiką ir vyrą, nurodydama, kad šis be Lietuvos pilietybės turi ir Rusijos pilietybę.

Lietuvos pareigūnai sako neturintys įrodymų, kad vyras turėtų Rusijos pilietybę.

V. Vitkausko teigimu, Rusijos pareigūnai informavo, kad mergaitės būklė „yra gera ir ji prižiūrima tinkamai“.

Anot NKVC vadovo, nėra duomenų apie vyro Rusijoje valdomą nuosavybę, todėl manoma, kad gyvenamąją vietą jis nuomojasi.

Mes esame fiksavę daug vykimų į Kaliningrado sritį šito piliečio, tai turbūt iš to galima teigti, kad buvo ruošiamasi tokiam žingsniui.

„Mes esame fiksavę daug vykimų į Kaliningrado sritį šito piliečio, tai turbūt iš to galima teigti, kad buvo ruošiamasi tokiam žingsniui“, – sakė pareigūnas.

Pasak V. Vitkausko, vyro vykimas į Kaliningradą įtarimų nekėlė, tokių gyventojų, vykstančių asmeniniais, darbo ar kitais reikalais, būna daug.

Kiek anksčiau antradienį Užsienio reikalų ministerija informavo, jog Lietuvos diplomatai siekia Kaliningrade, Rusijoje, aplankyti tėvo neteisėtai išvežtą mergaitę.

V. Vitkausko teigimu, motina intensyviai bando susisiekti su dukros tėvu, ji rengiasi vykti į Rusiją, Lietuvos konsulato Kaliningrade pareigūnai teikia jai pagalbą.

„Mamos ketinimas yra vykti pas dukrą. Šiuo atveju irgi labai svarbu įsivertinti rizikas ir galimybes“, – kalbėjo NKVC vadovas.

Anot jo, jau pradėtas procesas gauti reikiamus dokumentus išvykai, įprastai tai trunka tris–keturias dienas, tačiau V. Vitkauskas neatmetė galimybės, kad pavyks juos sutvarkyti greičiau.

Rašyti komentarą
Komentarai (27)

Gėda

Siena kiaura reiškia iš Rusijos į lietuva plaukia valtimis risu agentai kiek nori .

Vidas

Kaliningradas ar Karaliaučius ?

onute

Jis yra lietuvis jokios rusu pilietybės neturi ir neturėjo Tiesiog čia scwabiniai demokratai nenori pripažinti kad lietuviai su vaikais bėga i rusija kad vaikus apsaugotu Ojus durnelei ant to ir pasikabinot Tai grinas lietuvis ir galimas daiktas ir žmona žinojo ir jie puolė gelbėti savo vaika nes tos moteros tėvai būtu priskunde nes yra konservatos scwabiniu pažiuru
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS