Palangos baruose – neapskaityti grynieji, girtas darbuotojas | KaunoDiena.lt

PALANGOS BARUOSE – NEAPSKAITYTI GRYNIEJI, GIRTAS DARBUOTOJAS

  • 7

Klaipėdos policija patikrino Palangos kavines ir barus. Paaiškėjo, kad prekiauta alkoholiu be įsigijimo dokumentų, o vienas darbuotojas bare dirbo girtas.

Į darbą – nuo užstalės

Reidą kurorte surengė Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai.

Trijose patikrintose viešojo maitinimo įstaigose rasta pažeidimų – nesilaikoma kasos aparatų naudojimo tvarkos, dviejose įstaigose neapskaitomi kasos aparatu už suteiktas maitinimo paslaugas gauti grynieji pinigai, kurie buvo laikomi kasos aparato stalčiuje kartu su oficialiomis pajamomis.

Vienoje įmonių patikrinimo metu dirbusio darbuotojo elgesys pareigūnams sukėlė įtarimą.

Patikrinus asmenį alkoholio matuokliu, buvo nustatyta, kad šis darbo vietoje buvo neblaivus – 1981 m. gimusiam vyrui nustatytas 0,5 prom. neblaivumas. Vyrui surašytas protokolas.

Stalčiuje – krūva grynųjų

Toje pačioje maitinimo įstaigoje pareigūnai nustatė, kad nėra alkoholinių gėrimų įsigijimą patvirtinančių dokumentų, o už tai numatyta atsakomybė.

Pagal Alkoholio kontrolės įstatymą, juridiniams asmenims gali būti skirta nuo 289 iki 14 481 euro bauda.

Tęsiant patikrinimą, toje pačioje maitinimo įstaigoje kasos aparato stalčiuje rastas 2 985,99 euro perteklius.

Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai nurodė šiuos pinigus įtraukti į įmonės apskaitą. Už pažeidimą įmonės atsakingiems asmenims gresia atsakomybė.

Dirbo nelegaliai

Taip pat pareigūnai nustatė, kad kitoje patikrintoje maitinimo įstaigoje nelegaliai dirbo moteris – atsakingiems įmonės asmenims už tai gresia bauda nuo 1 tūkst. iki 5 tūkst. eurų.

Remiantis patikrinimo metu gautais duomenimis, minėtų įmonių darbuotojų atžvilgiu pradėtos administracinės teisenos, o įmonių atsakingiems asmenims taikomos ekonominės sankcijos.

Pareigūnai pastebi, kad dažniausi nustatomi pažeidimai viešojo maitinimo įstaigų veikloje – neišduodami kvitai už suteiktas maitinimo paslaugas, nesutampa kasos aparatu įtrauktų į apskaitą pinigų ir kasoje bei kasos operacijų atlikimo vietoje laikomų pinigų sumos.

Be to, dažnai siekiama nuslėpti gautas pajamas jų neužfiksuojant įmonės apskaitoje bei nemokėti mokesčių.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Romka

Kada maximos vagys patikikrins.

Vasia

Įdomu, ar mentiarų kišenėse esantiems gryniesiems yra dokumentai?

Hobis

Dirbame legaliai, tačiau teko susidurti su Palangos savivaldybės korupcija. Tai ir čia tikrinimas pagal užsakymą. Čia tai baisiausia. Patikrino 3, kur kurorte veikia panašiais metodais 30
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS