Pamatykite: vaiko vairuoto automobilio gaudynės Klaipėdoje (vaizdo įrašas) | KaunoDiena.lt

PAMATYKITE: VAIKO VAIRUOTO AUTOMOBILIO GAUDYNĖS KLAIPĖDOJE (VAIZDO ĮRAŠAS)

Antradienį Klaipėdos policija išplatino vaiko vairuoto automobilio gaudynių vaizdo įrašą.

Primename, kad antradienio naktį, 0.50 val., uostamiesčio Taikos prospekte pareigūnai bandė sustabdyti „Volkswagen“ markės automobilį. Mašina kėlė siaubą tuo metu važiavusiems vairuotojams, šis automobilis važiavo prieš eismą, kirto sankryžas degant draudžiamam šviesoforo signalui ir privertė kitas transporto priemones staigiai keisti judėjimo kryptis.

Naktį miesto gatvėse patruliavę pareigūnai keistai važiuojantį autobusiuką pastebėjo netoli Kauno gatvės. Kai policininkai norėjo užtverti šiai mašinai kelią, vairuotojas pabandė taranuoti tarnybinį policijos automobilį.

Policijos pateiktas autobusiuko persekiojimo vaizdo įrašas leido suprasti, kad automobilis važiavo senamiesčio Tiltų gatve, kur tokio transporto eismas draudžiamas, toliau nulėkė Herkaus Manto gatve, pažeisdamas taisykles, keliose vietose kirto dvigubą ištisinę liniją, ne kartą išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą, kol kelio posūkyje vairuotojas nesuvaldė mašinos ir ji nuriedėjo nuo kelio, prieš tai kliudžiusi kelio atitvarą.

Tai atsitiko ties Kalotės viaduku. Oficialiame policijos pranešime teigiama, kad avarija įvyko dėl slidžios kelio dangos.

Kuriose gatvėse vyko gaudynės ir kiek ilgai jos truko, policijos atstovai nepranešė.

Galiausiai veiksmas persikėlė į Palangos plentą, ties Kalotės viaduku persekiojamas automobilis kliudė atitvarą, nuvažiavo nuo kelio ir apsivertė. Oficialiame policijos pranešime teigiama, kad avarija įvyko dėl slidžios kelio dangos.

 

 

Paaiškėjo, kad automobilį vairavo 13-metis. Matyt, jis susižeidė nesunkiai, nes greitosios medicinos pagalbos stoties medikai suteikė jam pagalbą ir perdavė mamai.

Automobiliu važiavo ir dvi 17 ir 18 metų mergaitės bei 14 metų berniukas. Jie eismo įvykio metu nenukentėjo.

Pasklidus šiai žiniai, daugybė žmonių internete stebėjosi įžūliu vaikų poelgiu ir džiaugėsi, kad šį kartą niekas nenukentėjo.

Antradienį policijos pareigūnai ir vaikų teisių saugotojai negalėjo papasakoti vaikų nuotykio detalių. Vieni tikino taip saugantys vaikų teises, kiti teigė, kad viską aiškinasi pareigūnai.

Aišku tik tiek, kad vaikų teisių saugotojams su autobusiuką vairavusio vaiko šeima jau yra tekę šiemet bendrauti. Tačiau tada šeimai specialistų pagalbos nereikėjo, tėvai susitvarkė be jų pagalbos.

„Šiuo metu vaiko teisių gynėjai aiškinasi situaciją, renka informaciją, susitiks su šeima, pabendraus ir atsižvelgdami į pastaruosius įvykius šeimoje vertins, kokios pagalbos gali reikėti šeimai, ją pasiūlys bei inicijuos jos teikimą. Dėl kitų įvykyje dalyvavusių vaikų šiuo metu renkama informacija, bendradarbiaujama su policijos pareigūnais“, – paaiškino Valstybės vaiko teisių ir įvaikinimo tarnybos vyriausioji specialistė Greta Bliutaitė.

Ar vaikai pavogė autobusiuką, o gal tai vieno jų tėvų mašina? Kur nepilnamečiai buvo susiruošę? Ar jie nesukėlė grėsmės kitiems eismo dalyviams? Į šiuos klausimus kol kas atsakymų nepateikiama.

Oficialiai teigiama, kad pradėta administracinė teisena dėl nepaklusimo policijos pareigūnų teisėtam reikalavimui sustabdyti transporto priemonę. Tačiau 13-metis neturi teisės vairuoti transporto priemonę ir negalės atsakyti. Ko gero, atsakomybė už vaiko nepriežiūrą teks berniuko tėvams.

Tapote įvykio liudininku, užfiksavote įvykį? Rašykite mums adresu portalas@diena.lt arba spauskite čia.

Gairės: avarija LT, vairavo vaikas, automobilio gaudynės, Klaipėdos policija
Rašyti komentarą
Komentarai (28)

Joo

Čia ne paauglys bet mentai idiotai.kad gązdino ir persekiojo nepilnametį vaiką, vaikus tam kad užsimuštų.

Beržinėkošė

Kai vaikas prikrečia nesąmonių,tai kalti tėvai,o kai tėvai mėgina tramdyti neklaužadą griežtesnėmis priemonėmis,tai,pasak tų pačių vaiko teisių gynėjų,jie terorizuoja vaiką.Galvoju,kuo toliau,tuo bus smagiau:svarbiausia vaiko teisės,o pareigos ?Kokios dar pareigos?Ką noriu,tą ir darau .

tai pacukas buvo ukras

jooooooooo pagarba tai valstybei, jūs šaunuoliukai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS