Pareigūnai gali patikrinti kišenes: poilsiaujantiems pajūryje skirs daugiau dėmesio | KaunoDiena.lt

PAREIGŪNAI GALI PATIKRINTI KIŠENES: POILSIAUJANTIEMS PAJŪRYJE SKIRS DAUGIAU DĖMESIO

Vis dar tikimasi, kad šią vasarą kur kas daugiau žmonių poilsiaus pajūryje, todėl policininkai ketina skirti daugiau dėmesio darbui paplūdimiuose.

Ypatingą dėmesį jie ketina skirti, kad poilsiautojai būtų blaivūs ir netrukdytų kitiems.

Kad poilsis būtų ne tik ramus, bet ir saugus,  stengsis Klaipėdos bendruomenės ir Veiklos skyriaus pareigūnai, policijos rėmėjai, savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistai.

Per kelias pastarąsias dienas policininkai jau įspėjo 11 bandžiusių viešai girtauti asmenų. Vienas jų pajūryje leido laiką visiškai girtas (3,26 prom.).

Už girto pasirodymą viešoje vietoje gresia bauda nuo 30 iki 120 eurų.

Rūkantis ne tam skirtose vietose žmogus gali būti įspėtas, o nepaklusęs ar taip pasielgęs ne pirmą kartą gali būti nubaustas bauda nuo 20 iki 50 eurų, rūkalai iš tokio asmens gali būti atimti.

Joninių dieną, apie 18 val., patikrinimo metu uostamiesčio pareigūnai Melnragės kopose žvalgėsi girtaujančių asmenų.

Policininkai pamatė būrelį alkoholinius gėrimus vartojančių jaunuolių. Policijos atstovai nepraneša, kodėl ėmėsi tikrinti paauglių kišenes.

Paprastai tokiais atvejais teigiama, kad asmenys sukėlė pareigūnams įtarimų.

Šį kartą 16-mečio kišenėje pareigūnai rado vieną lankstinuką su kanapėmis.

Paauglys tapo įtariamuoju, mat policininkai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Pajūryje narkotikų platinimo atvejų ypač padaugėja vasarą. Todėl Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai kurortams skiria ypatingą dėmesį.

Joninių naktį, po 2 val. Palangoje, viename J.Basanavičiaus gatvėje esančiame naktiniame klube, apsaugininkas patikrino 24 metų lankytojo kišenes ir rado du lankstinukus su kanapėmis.

Tą pačią naktį maždaug po poros valandų policininkai apsilankė toje pačioje gatvėje esančiame naktiniame klube. Jo tualete ant klozeto bakelio dangčio jie rado baltų miltelių. Įtariama, kad tai narkotikai.

Sprendžiant iš to, jog policininkai į komisariatą išgabeno du 23 metų vaikinus, galima spėti, kad jie susiję su šių kvaišalų pardavimu arba vartojimu.

Birželio 24-osios vakare, 18.50 val., policininkai netoli Plungės, Kalniškių kaime, sustabdė "Volkswagen Passat", kuriuo važiavo penki vaikinai.

Pareigūnai ėmėsi atidžiai apžiūrinėti mašiną ir rado joje popieriaus lankstinuką su kai kuo panašiu į narkotikus.

Tą vakarą policijoje pabuvojo du 19-mečiai, 17-os, 19-os 20-ies ir 23 metų jaunuoliai. Pareigūnai aiškinasi, kuris jų įsigijo kvaišalų.

Policininkai nusiteikę vasarą dažnai lankytis poilsio vietose ir ne tik žiūrėti tvarkos, bet ir užkirsti kelią nusikaltimams.

Rašyti komentarą
Komentarai (27)

pastebejimas

kokia teise policija turi tikrinti mano kisenes,o gal ten daug pinigu yra,apvogs dienos metu,poilsiaujant prie juros! idomu kokius mokslus yra baige siuolaikiniai zurnalistai,nes kai paskaitai ju issireiskimus,bloga darosi,

Uždaras erdves tikrinkit

Sugauna smulkmę, o ką išdarinėja prokurorų, teisėjų, profesorių, medikų prakutusių ir šou žmonių bei turtingesnių verslininkų vaikai ir anūkai, a? Jie nešliaužioja pliažuose, jie geruose apartamentuose ir ne pigią žolytę vartoja, o kokainą ar kokį naujsenį madingą preparatą, kuris net neregistruotas kaip narkotikas. Jų užsiėmimai yra rafinuotesni, nusikaltimai didesni nei galite įsivaizduoti, jų laisvalaikis nebūna normos ribose. Tokius tikrinkit ir gaudykit, viešinkit pavardes, tėvus, senelius - nebejuokinkit su pagautais paaugliais pakramčiusiais žolės ar parūkiusiais pigių suktinių.

Žilvinas Ručys

Lopų kvartetas tie policininkai ir savavaldybė. Pažiūrėkit kas darosi su dviratininkais, ir kodėl vaikai be šalmų, kodėl išnuomojama dviračiai be šalmo . Šikinykas toje valstybės tarnyboje.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS